МИКИ ПРЕТИ МОЖДАНИ УДАР: Редитеља Мирослава Алексића недавно из ћелије водили на ВМА на прегледе - има проблеме са срцем

С. Ј. МАТИЋ

18. 06. 2021. у 22:00

РЕДИТЕЉ Мирослав Мика Алексић, осумњичен за силовања и недозвољене полне радње над седам девојака полазница свог драмског студија "Ствар срца", остаје у ћелији Централног затвора још месец дана.

МИКИ ПРЕТИ МОЖДАНИ УДАР: Редитеља Мирослава Алексића недавно из ћелије водили на ВМА на прегледе - има проблеме са срцем

Фото В. Данилов

Виши суд у Београду у петак му је поново продужио притвор за још 30 дана, због, како су навели, опасности да би у кратком року могао да понови кривична дела, али и због узнемирења јавности.

Иначе, овај случај је у суду у фази одлучивања о оптужници. Одбрана је прошле недеље доставила свој одговор на њу, а сада Кривично ванпретресно веће треба да донесе одлуку да ли постоји основана сумња да је Алексић починио кривична дела за која га терете и потврди оптужницу, евентуално да је врати на додатну истрагу или да је одбаци.

Како сазнајемо, Алексић тренутно има озбиљне здравствене проблеме и недавно су га због тога из притвора водили на ВМА на прегледе. Његов бранилац адвокат Зоран Јаковљевић нам каже да му је срце у веома лошем стању и ствара такве проблеме да лекари сматрају да постоји велика опасност да добије мождани удар:

- Треба да предамо ту медицинску документацију и затражимо од суда да се уради вештачење његовог здравственог стања. Тражићемо и да му се ураде додатни специјалистички прегледи и ако треба да се смести у болницу ради лечења. Он неће да прича о својим здравственим проблемима, али нимало није наивно. Прогнозе лекара уопште нису добре.

Алексића је и у мају због срчаних проблема прегледао притворски кардиолог. Три дана је носио холтер, који му је 24 часа мерио рад срца, пулс и крвни притисак. У фебруару је имао озбиљне проблеме са шећером, који му је данама био висок, а пуна терапија која му је давана није деловала. Алексић је и пре три године оперисао рак простате.

Он је у притвору већ пет месеци. Оптужницом се терети за два кривична дела силовања, два продужена силовања, што значи да се то дело наводно понављало више пута над истом жртвом, четири кривична дела недозвољених полних радњи и једно продужено дело недозвољене полне радње. Тврди се да се све то догађало у периоду од 2012. до краја прошле године.

Фото: Н. Скендерија

ТЕРЕТЕ ГА ГЛУМИЦЕ

АЛЕКСИЋА су за силовања која су се, како се тврди, понављала, пријавиле глумица Милена Радуловић и још једна девојка. Обе су испричале да се то први пут догодило у новембру када су имале по 17 година и да се понављало више пута до јуна следеће године док нису завршиле са припремама за глуму. Осталих пет девојака, међу којима је и глумица Ива Илинчић, Алексића су пријавиле за недозвољене полне радње.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

КАКО ПУТОВАТИ У СЕПТЕМБРУ: Ево које државе траже ковид тестове