БИВША ПОМОЋНИЦА МИНИСТРА ПРЕД СУДОМ: Сумњичи се за примање мита и злоупотребу службеног положаја

Танјуг

18. 06. 2021. у 15:41

СПЕЦИЈАЛНИ суд у Београду заказао за 25. јун припремно рочиште у процесу против бивше помоћнице министра пољопривреде Дарије Јањић Нишавић и још двоје оптужених за корупцију.

БИВША ПОМОЋНИЦА МИНИСТРА ПРЕД СУДОМ: Сумњичи се за примање мита и злоупотребу службеног положаја

Фото: Фао

На оптуженичкој клупи поред Јањић Нисаавић наћи ће се Чедомир Драшковић и Хелга Стојановић, која је била шеф Одсека за јавне набавке у Министрству пољопривреде.

Они ће се на припремном рочишту, које је затворено за јавност, кратко изјаснити о кривици а детаљну моћи ће да изнесу на главном претресу (суђењу) које ће бити заказано по окончању овог рочишта.

Јањић Нишавић је оптужена за кривична дела примање мита и злоупотреба службеног положаја, Драшковић за давање мита, а Стојановићева за злоупотребу службеног положаја.

Бивша помоћница министра и Драшковић били су ухапшени 9. октобра прошле године када је против њих покренута истрага, која је почетком новембра проширена и на Хелгу Стојановић.

Јањић Нишавић и Драшковић су се на саслушању пред тужилаштвом у истрази бранили ћутањем, док је Стојановић изнела своју одбрану.

Како је након њиховог хапшења саопштило тужилаштво, сумња се да је Јањић Нишавић од Драшковића примила месечну рату, унапред обећане користи за помоћ у добијању уговора у поступку јавне набавке Министарства пољопривреде у области услуга, коју је подржао инострани фонд за финансирање пољопривреде.

- Осумњиченој је обећана исплата користи у висини од око 1.000 евра месечно у наредне две године док траје реализација уговора о јавној набавци - навело је тужилаштво.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)