ГАВРАНОВИЋ ОСУЂЕН НА 30 ГОДИНА: Убио пекара, па његово тело сакрио у радњи

Танјуг

11. 06. 2021. у 17:24

АПЕЛАЦИОНИ суд у Београду правоснажно је осудио на 30 година затвора стаклоресца из Ресавске улице Филипа Гаврановића, јер је у новембру 2017. године убио комшију пекара Николу Остојића, а потом његово тело сакрио у својој стаклорезачкој радњи.

ГАВРАНОВИЋ ОСУЂЕН НА 30 ГОДИНА: Убио пекара, па његово тело сакрио у радњи

Фото: Фацебоок

Овом одлуком су као неосноване одбијене све жалбе и потврђена је првостепена пресуда Вишег суда у Београду, којом је Гаврановић осуђен због кривичног дела тешко убиство, сазнаје Танјуг.

Њему је одузета имовинска корист од 2.000 евра, а породица убијеног је ради остваривања својих имовинско-правних захтева упућена на парнични поступак.

Апелациони суд сматра да је првостепени суд правилно од олакшавајућих околности за Гаврановића имао у виду његов ранији живот, а од отежавајућих то да је лишио живота свог дугогодишњег пријатеља, да је притом исказао велику упорност, о чему сведочи бројност повреда које му је нанео.

Отежавајућа околност му је и то што је након извршеног кривичног дела данима учествовао у потрази за Остојићем чија је породица била пријавила нестанак, као и зато што је сутрадан управо из пекаре убијеног узео на послугу кофу са водом како би почистио неред у својој радњи од претходне вечери у којој се налазило тело убијеног.

На почетку суђења у јулу 2018. године Гаврановић је признао да је убио Остојића и рекао да се каје.

Према пресуди, Гаврановић је 3. новембра 2017. године у вечерњим цасовима у својој стаклорезачкој радњи у алкохолисаном стању из користољубља убио Остојића, са којим се интензивно дружио дужи временски период и од њега позајмљивао новац, а и знао да сакупља и поседује новац за финалну реализацију откупа пословног простора у којем се налази пекара.

Они су претходно тог дана седели заједно у кафићу и конзумирали алкохолна пића, а потом су отишли до стаклорезачке радње.

Док су боравили у стаклорезацкој радњи он је Остојићу док се налазио у положају главом наниже у односу на њега (седећи или лежећи положај) нанео најмање 26 удараца чекићем и глетом по глави, услед којих је преминуо.

Његово тело је оставио у параваном одвојеном делу радње, и потом се нашао по договору, са И.С. која је претходно телефоном иснистирала да исте вечери врати дуг њеном другу од 2.000 евра.

Потом се вратио се до своје радње, узео Остојићеву торбицу издвојио део новца који је понео са собом, а торбицу и део новца и лцицних ствари оставио у фиоци и поново се нашао са И.С, која га је и даље цекала у колима када јој је показао рукама новац у износу од 1.800 евра.

У торбици се налазило око 5.000 евра. Остатак новца, торбица и тело оштећеног су пронађени приликом претреса стаклорезачке радње 6 и 7. новембра 2017. године, а до проналаска тела окривљеног се поступало при пријави о његовом нестанку, подсећа суд.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)