ДЕДА САВА ЈЕ БРУТАЛНО УБИЈЕН: Подигнута оптужница против осумњиченог Миљана Ј.

Ј.Ћ.

03. 06. 2021. у 12:47

ВИШЕ јавно тужилаштво у Нишу подигло је оптужницу против Миљана Ј. (22) осумњиченог да је у ноћи, 28. новембра мучки убио свог комшију, деда Саву (94) у његовој породићној кући у Доњем Душнику код Гаџиног Хана.

ДЕДА САВА ЈЕ БРУТАЛНО УБИЈЕН: Подигнута оптужница против осумњиченог Миљана Ј.

Фото В. Н.

Како се наводи у оптужници, повод стравичног злочина био је позив за издржавање затворске казне који је стигао Миљану  јер је марта 2017. године покрао комшију, а он га је пријавио полицији.

- Оптужени  је сматрао да је жртва крива што он мора у затвор па је одлучио да му се освети. Отишао је до његове куће, заједно су пили ракију, након чега је од старца затражио да му шаље цигарете и уплаћује новац док је у затвору, јер робија због њега,  што је он одбио.  Окривљени му је због тога задао већи број удараца рукама, ногама и непознатим механичким оруђем, по глави, рукама и ногама. Нанео му је повреде мозга, очних јабучица, преломе доње вилице, леве очне дупље, ребара, грудне кости, кичме а затим му затворио уста и нос и угушио га – наводи се између осталог у акту тужилаштва.

Да се нешто чудно дешава са Савом, прва је тада приметила Биљана Пешић, жена која га је чувала, односно бринула о њему и посећивала га сваког другог дана како би му помагала.

Нађен је у кревету, како лежи на боку. Рекла су ми да је био сав у крви и да је пресудан био изгледа тај ударац у главу.

- А разлог... не знам. Имао је добру пензију коју није подизао баш због лопова, само по потреби, колико му треба. Рекао је "мене ће неко да убије због пара мислећи да имам код куће". Првог јануара би напунио 94 године. Све је сам радио, ишао је сам у продавницу, ја сам ишла чисто да му мало почистим, да му спремим доручак - рекла је тада она.

Осумњичени младић је, јутро после злочина, на друштвеној мрежи Фејсбук поставио своје две фотографије и написао: "Добро јутро свима".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)