СА АУТОМАТСКОМ ПУШКОМ У КАФИЋУ НА ВРАЧАРУ: Нови детаљи са суђења Милошу Миљановићу

С. Ј. М.

02. 06. 2021. у 18:02

МИЛОШ Миљановић из Херцег Новог, који је пре годину дана са оружјем улетео у башту кафића на Врачару, након чега су се сви гости разбежали, признао је јуче на суђењу у Вишем суду да је тад неовлашћено држао и носио аутоматску пушку.

СА АУТОМАТСКОМ ПУШКОМ У КАФИЋУ НА ВРАЧАРУ: Нови детаљи са суђења Милошу Миљановићу

Фото: Принтскрин

Он се оптужницом терети за то кривично дело пошто је Апелациони суд три пута обарао део за покушај убиства Војислава Костића, Милоша Ниловића и Николе Ковачевића, наводно блиских шкаљарском клану, јер за то нема доказа.

Миљановић је јуче испричао да је 2002. године, када је био дечак пуцано у њега и да га је метак погодио у главу. Опоравио се од те тешке повреде, али је као последицу добио епилепсију и од тада пије лекове. Дан пре догађаја у кафићу каже да је имао тежи напад, па је попио терапију и изашао из стана да се прошета.

- Ја сам мало успорен кад попијем лекове, а неки момци који су свратили у тај кафић су ме вређали и провоцирали. Говорили су ми да сам наркоман и питали хоћу ли још херонина - испричао је Миљановић. - Вратио сам се кући, а сутрадан поподне сам узео пушку и отишао у тај кафић да их заплашим, али их нисам видео и нисам ни у кога уперио оружје. Пушка је била празна. Кад сам кренуо извадио сам метке, а поново сам их убацио кад сам се вратио. Најискреније се кајем што сам све то учинио.

ВЕШТАЧЕЊЕ УРАЧУНЉИВОСТИ

СУД је наложио да се уради допунско неуропсихијатриско вештачење Миљановића да се види да ли је био урачунљив када је носио аутомат и да ли су лекови које редовно узима због епилепсије имали неки утицај на њега. Суђење ће се наставити кад се то вештачење уради, а Миљановић је до даљњег у притвору.

На питање судије одакле му аутоматска пушка Миљановић је рекао да је добио од друга чије име не може да каже:

- Том другару сам позајмио новац, а он ми је касније уместо пара по неком момку послао ту пушку и 18 метака. Добио сам је неколико дана пре тог догађаја у кафићу. Два метка сам случајно испалио у врата стана док сам разгледао пушку.

Оптужени је на питање тужиоца одговорио да сад не би могао да опише особе које су га вређале, јер је прошло много времена. Остала питања тужиоца - како је знао да ће ти људи и сутрадан седети у кафићу, зашто је носио капуљачу кад није падала киша и зашто није узео играчку или реплику неког оружја ако је хтео да их само заплаши, судија није дозволио, јер како је објаснио ово није истрага и та питања немају везе са кривичним делом за које се суди.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)