ОГЛАСИЛО СЕ ТУЖИЛАШТВО О СЛУЧАЈУ БРАНИСЛАВА ЛЕЧИЋА: Глумац и даље на проверама пред надлежним органима

Novosti online

27. 05. 2021. у 14:40

СЛУЧАЈ тврдњи глумице Данијеле Штајнфелд да ју је 2012. године силовао старији колега, познати глумац Бранислав Лечић, и даље је на проверама пред надлежним органима, док се у медијима данас поново пише о наводним, новим Лечићевим жртвама.

ОГЛАСИЛО СЕ ТУЖИЛАШТВО О СЛУЧАЈУ БРАНИСЛАВА ЛЕЧИЋА: Глумац и даље на проверама пред надлежним органима

Фото: В. Данилов

- Још су у току провере-  рекла је кратко за Танјуг портпаролка Вишег јавног тужилаштва у Београду Ивана Ракочевић, напомињући да тужилаштво за сада не може да саопшти више детаља, јер "мора да поступа у складу са заштитом интереса учесника у поступку".


Некадашња глумица Мерима Исаковић, која је почетком априла у интервјуу "Недељнику" оптужила Лечића да ју је сексуално напаствовао пре 43 године, поново је данас у листу пренела да су јој се након интервјуа јавиле девојке, које су јој испричале да им је Бранислав Лечић прилазио на разне непристојне начине и да су спремне да сведоче против њега.

- Вољне су да сведоче пред тужилаштвом, али само под условом да њихов идентитет остане у тајности. Нагласиле су да га се боје, али и да су запрепашћене токсичним натписима-навела је поред осталог Исаковић.

Лечић и Штајнфелд су у марту испитани у полицији поводом тврдњи глумице да ју је Лечић силовао 2012. године, а сада су у току провере тврдњи које су тада изнели.

Лечић је дао је изјаву у полицији 26. марта у својству грађанина, када је у потпуности негирао наводе Данијеле Штајнфелд.

Након тога уследило је затишје у овом случају, све док 8. априла "Недељник" није објавио исповест Исаковићеве, у којој је изнела тврдње да је Лечић 1978. године покушао да силује и њу, у време када су били колеге на Факултету драмских уметности у Београду.

Ова исповест Исаковићеве, која се одавно одселила у Аустралију и ради као клинички психолог, изазвала је велику пажњу јавности, јер би, уколико дође до поступка, могла да послужи као сведочење у прилог тврдњама Штајнфелдове.

Случај је у предистражном поступку.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)