"ЈАВИЛЕ СУ МИ СЕ НОВЕ ЛЕЧИЋЕВЕ ЖРТВЕ": Мерима Исаковић открила да студенткиње хоће да сведоче против глумца, али под једним условом

Novosti online

27. 05. 2021. у 10:04

ГЛУМИЦА Мерима Исаковић испричала је да су јој се након потресног сведочења у интервјуу јавиле девојке које су јој испричале да им је Бранислав Лечић прилазио на разне непристојне начине.

ЈАВИЛЕ СУ МИ СЕ НОВЕ ЛЕЧИЋЕВЕ ЖРТВЕ: Мерима Исаковић открила да студенткиње хоће да сведоче против глумца, али под једним условом

Фото Приватна архива

- Све што сам испричала било је у нади да ће се тиме зауставити медијска хајка и психолошко злостављање над једном младом женом, Данијелом Штајнфелд, која је успела да се уздигне из пепела и прозове насилника на одговорност. А и цело друштво јер трагична траума која се десила Данијели Штајнфелд није прича о изолованом чину – једној жртви једног насиља, нити о једном насилнику. То је прича о појави која је много чешћа него што је друштво спремно да призна. Колико сам схватила, Данијела није желела да својом пријавом отвори јавну дебату. Веровала је да ће је закон у њеној домовини заштитити и још важније: да ће заштитити друге девојке од истог и сличних насилника тиме што ће се овај насилник зауставити у разулареној бахатости – рекла је глумица за Недељник.

- Све су у то време биле студенткиње. Имале су између 20 и 24 године. Те девојке се међусобно не познају, али њихове приче имају много сличности у опису његовог насилног и манипулативног понашања. Вољне су да сведоче пред Тужилаштвом, али само под условом да њихов идентитет остане у тајности. Нагласиле су да га се боје, али и да су запрепашћене токсичним написима у таблоидима, па и шире. Питале су ме да ли могу да некако мени кажу све што су доживеле од Лечића, али да сачувам њихов идентитет.

Сведоци су, наставља Мерима Исаковић, вољни да он преда снимке где су њихови гласови маскирани на увид Тужилаштву, а такође су вољне да разговарају директно са тужиоцем и сведоче, ако им је загарантована тајност идентитета.

(Недељник)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)