ДЕВОЈЧИЦИ (4) СЕ БОРЕ ЗА ЖИВОТ: Мајка са двоје преживеле деце пуштена из болнице, тело ћерке страдале у пожару послато на обдукцију

С. Костић

16. 05. 2021. у 21:08

САМОХРАНА мајка Беба Јовановић (28) и њених двоје деце од пет и девет година пуштени су у недељу из Опште болнице у Сремској Митровици, у којој су били хоспитализовани након пожара који је избио у суботу у раним јутарњим сатима у породичној кући у Шашинцима код Сремске Митровице.

ДЕВОЈЧИЦИ (4) СЕ БОРЕ ЗА ЖИВОТ: Мајка са двоје преживеле деце пуштена из болнице, тело ћерке страдале у пожару послато на обдукцију

Фото С. Костић

У страшној породичној трагедији ове ромске породице, која никога није оставила равнодушним, угушила се од дима седмогодишња девојчица Љубица Ј., док је најмлађа девојчица од четири године смештена у Институт за мајку у дете у Београду и она је и даље животно угрожена.

Мала трошна кућа у којој је живела мајка са четворо деце, након ватрене стихије постала је згариште. Из болнице са две девојчице од пет и девет година, Беба је дошла код своје мајке Славице, где ће убудуће боравити док не среди свој кров над главом.

- Ово је велика трагедија која нас је све потресла, контактирали смо са надлежним службама - Центром за социјални рад, Црвеним крстом, како би се овој мајци што пре помогло.

Наредних дана њој ће бити достављени пакети помоћи у храни, гардероби, а Град ће сносити и трошкове сахране - каже, за "Новости", градоначелница Сремске Митровице Светлана Миловановић, додајући да ће она обићи ову породицу.

- Ми смо спремни да јој помогнемо у сваком смислу, па чак и да јој и неки стан обезбедимо и опремимо.

УЈАК СПАСАВАО ДЕЦУ

БЕБИН брат Жељко који је те вечери ноћио код њих, из густог дима и ватре извукао је три сестричине које су спавале. Седмогодишња Љубица када је видела да кућа гори, уплашила се и уместо да изађе напоље, отишла је у другу собу, где се онесвестила и ту, нажалост, настрадала.

Како сазнајемо, тело седмогодишње девојчице данас ће бити послато на обдукцију у Институт за судску медицину у Нови Сад, а после тога када буде утврђен тачан узрок смрти, заказаће се датум сахране.

Лепе и охрабрујуће вести нема ни из Института за мајку и дете, где је збринута најмлађа девојчица од четири године. Према нашим информацијама, она је прикључена на респиратор и лекари јој се и даље боре за живот.

Истрага о овој трагедији још није завршена, а према незваничним информацијама ватру је изазвала свећа коју су користили јер нису имали електричну енергију. Породица је живела у неусловној кући на почетку насеља из правца Сремске Митровице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)