ПЛАМЕН СВЕЋЕ ДОВЕО ДО ТРАГЕДИЈЕ: Пожар у Шашинцима код Сремске Митровице однео живот седмогодишње девојчице

С. КОСТИЋ

16. 05. 2021. у 06:43

СЕДМОГОДИШЊА девојчица Љ. Ј. из Шашинаца, код Сремске Митровице, настрадала је у пожару који је избио у суботу ујутру око четири сата.

ПЛАМЕН СВЕЋЕ ДОВЕО ДО ТРАГЕДИЈЕ: Пожар у Шашинцима код Сремске Митровице однео живот седмогодишње девојчице

Фото: С. Костић

У кући у којој је дошло да ватрене стихије, живела је мајка Б. Ј. са четворо деце. Она и двоје деце од пет и девет година хоспитализовани су у Општој болници у Сремској Митровици и њихови животи нису угрожени, док је треће дете од четири године које је задобило најтеже опекотине, превезено у Тиршову болницу у Београд.

Ова велика трагедија, према незваничним информацијама, догодила се од свеће коју је породица користила за осветљење, јер није имала електричну енергију.

- Одмах након пријаве да се десио пожар, изашле су ватрогасне екипе које су угасиле ватру, као и хитна помоћ која је одмах превезла повређене. Нажалост, једна девојчица се угушила у овој несрећи - каже наш извор из истраге, додајући да је обавештено и надлежно тужилаштво.

Повређена мајка у пожару, живела је у трошној кући и веома лошим хигијенским условима за живот, на самом уласку у место када се долази из правца Сремске Митровице, где живи још неколико ромских породица.

- У тој малој кући поред ње и деце, живело је још њих неколико. Неки мушкарац за којег су говорили да јој је ујак, старија жена... Велика је трагедија, мајка је остала без детета - прича Дејан З. из овог сремског места.

Како наш лист сазнаје, до пожара је највероватније дошло јер је свећа остала и даље да гори, иако су сви који су били у кући легли да спавају. Тада је прво почео да се шири дим, од којег се девојчица угушила, а затим се распламсала ватра, која је оставила само четири зида од куће.

Тело седмогодишње девојчице превезено је на Институт судске медицине у Нови Сад.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)