ДЕЦУ СПУШТАЛИ ВАТРОГАСЦИ: Из пожара у Улици Стевана Христића 25 у Новом Саду спасене 24 особе, хоспитализовано пет станара

Љ. П.

08. 05. 2021. у 19:54

У ЗГРАДИ са бројем 25 у Улици Стевана Христића у Новом Саду, у суботу је нешто пре 12 сати, из још неутврђених разлога избио пожар, а брзом акцијом спасавања, уз помоћ аутомеханичких лестви, ватрогасци-спасиоци су спасли шест особа, међу којима је троје деце, док је кроз степениште спасено укупно 18 особа, међу којима је, такође, троје деце. У интервенцији је учествовало 16 ватрогасаца-спасилаца са пет ватрогасних возила.

ДЕЦУ СПУШТАЛИ ВАТРОГАСЦИ: Из пожара у Улици Стевана Христића 25 у Новом Саду спасене 24 особе, хоспитализовано пет станара

Фото Љ. П.

Ватра је букнула у стану у приземљу и претворила га у згариште, а његов власник у том тренутку није био унутра. Пламен се брзо ширио, а густ црн дим је убрзо испунио читаву зграду, те су станари отварали прозоре како би дошли до ваздуха.

- Враћала сам се из радње када сам видела да из зграде излази дим - видно потресена испричала нам је Татјана Цветковић, чије је дете било у стану на четвртом спрату са оцем. - Куљао је дим са трећег и мислила сам да је ту пожар, а младић из стана на том спрату је био на прозору и викао да не може више. Успео је да кроз прозор баци пса, кога сам ухватила, а онда је и он касније некако успео да се спасе и изађе напоље. Моје дете и мужа су извели ватрогасци, ставивши им претходно маску на лице.

Поједини станари са којима смо разговарали, још у шоку због преживљеног, кажу да су сви станови загарављени, али истичу да је најважније да у пожару нико није настрадао.

Због чега је дошло до пожара, још никоме није познато, осим да је ватра кренула из стана на првом спрату с леве стране од улаза. У том стану, како веле, већ извесно време нема струје, те им није јасно шта би могао да буде узрок.

Фото Љ. П.

- Тај човек ту живи сам, и колико ми је познато имао је неколико мачака - каже старији човек. - Осим покућства, ту је наводно било и неких других ствари, прича се да се бавио и поправком бицикала.

Служба хитне помоћи је, како је за "Новости" рекао др Зоран Круљ, портпарол ове здравствене установе, позив примила у 11 сати и 21 минут, а на терен су изашле три ургентне медицинске екипе.

После збрињавања на лицу места, мушкарац стар 19 година и жена од 70 година су после указане лекарске помоћи превезени у Институт за плућне болести јер су се нагутали дима. Беба рођена 2020. године се мајком је после збрињавања превезена у Дечју болницу ради даље дијагностике, а девојчица стара девет година је због опекотина збринута такође у Дечјој болници. Жена стара 68 година, такође са опекотинама, превезена је на одељење хирургије у Клинички центар Војводине. Женска особа старости 51 годину је такође збринута на лицу места и добила је упут да се јави хирургу у случају потребе.

На лицу места су прегледане четири жене старости 52, 43, 69 и 89 година, као и мушкарац стар 51 годину.

Фото Љ. П.

ЕВАКУАЦИЈА КРОЗ ПРОЗОР

ВАТРОГАСЦИ су станаре евакуисали и кроз прозоре. Тако су из стана на петом спрату, помоћу лестви успели да спасу мајку и трогодишњег дечака, који због густог дима нису могли да изађу из стана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)