ФОТОГРАФИЈЕ И СНИМЦИ ПОЖАРА У НОВОМ САДУ: Ватра букнула на првом спрату, спасене 24 особе (ФОТО)

Љ.П.

08. 05. 2021. у 14:37

ПРИПАДНИЦИ Министарства унутрашњих послова, Сектора за ванредне ситуације, угасили су пожар који је избио данас око 11.12 часова у једном стану у Улици Стевана Христића у Новом Саду и брзом акцијом спасили 24 особе.

ФОТОГРАФИЈЕ И СНИМЦИ ПОЖАРА У НОВОМ САДУ: Ватра букнула на првом спрату, спасене 24 особе (ФОТО)

Фото: Љ.П.

У овом пожару две особе су задобиле повреде, док је због последица дима збринуто више особа.

Брзом акцијом спасавања, уз помоћ аутомеханичких лестава, ватрогасци-спасиоци су спасили шест особа, међу којима је троје деце, док је кроз степениште спасено укупно 18 особа, међу којима је, такође, троје деце.

У интервенцији је учествовало 16 ватрогасаца-спасилаца са пет ватрогасних возила.

Служба хитне помоћи је, како је за „Новости“ рекао др Зоран Круљ, портпарол ове здравствене устанобе, позив примила у 11 сати и 21 минут, а на терен су изашле три ергентне медицинске екипе.

На лицу места, према речима др Круља, медицинске екипе су после збрињавања на лицу места мушкарца старог 19 година, жену старости 70 година и она је после збрињавања на лицу места превежена у институт за плућне болести у Сремској Каменици, беба рођена 2020. године се мајком после збрињавања превежена у Дечју болницу ради даље дијагностике, девојчица стара девет година је због опекотина збринута такође у Дечјој болници, док је жена старости 68 година такође са опекотинама превежена на одељење хирургију у Клинички центар Војводине- Женска особа старости 51 годину је такође збринута на лицу места и добила је упут да се јави хирургу у случају потребе.

На лицу места су прегледане четири жене старости 52,43, 69 и 89 година, као и мушкарац стар 51 годину.

Ватра је букнула на првом спрату поменуте зграде и у тренутку избијања пожара у њему, како сазнајемо није било никога. Густ црн дим је убрзо испунио читаву зграду, па су ватрогасци евакуисале станаре.

Једна од станарки, Татјана Цветковић, узнемиреним гласом каже да је призор био застрашујући и да у првом тренутку није знала одакле је ватра кренула.

- Док сам прилазила улазу, видела сам гист дом, и на трећем спрату младића који је у руци држао свог пса – препричава нам ужасне призоре Татјана. - Говорио је да не може да издржи више од густог дима. Кроз прозор ми је бацио пса пса, ког сам ухватила. Мој муж и дете су били горе у стану и њих су извели ватрогасци, ставуили су им маске. Страшно је било.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)