ГОРЕО СТАН У ЦЕНТРУ НИША: Ватрогасци евакуисали петоро станара (ФОТО)

Новости онлајн

08. 05. 2021. у 09:46

У ПЕТАК пола сата пре поноћи избио је пожар у Улици Николе Пашића у Нишу, ватрогасци су на терену угасили ватру у стану и евакуисали петоро станара, али се и даље гасе други спратови зграде. Узрок пожара још није познат, а повређених није било.

ГОРЕО СТАН У ЦЕНТРУ НИША: Ватрогасци евакуисали петоро станара (ФОТО)

Фото: Принтсцреен/Јужне вести

Ватра је избила у стану који је окренут супротно од улице па су ватрогасци морали да користе корпу-дизалицу како би евакуисали људе који су тражили помоћ.

Ватрогасци су станаре евакуисали корпом-дизалицом са њихове терасе док је из стана избијао дим - јављао је репортер са лица места.

Пожар је избио око пола сата пре поноћи, а спасавање грађана окупљени станари су поздравили аплаузом. Како се чуло на лицу места евакуисани су људи који су живели преко пута стана који се запалио, али од дима нису могли да изађу на ходник.

Зато су зграду напустили преко терасе пожурујући ватрогасце да што пре приђу дизалицом. Њих су збринуле екипе Хитне помоћи.

Троје су се “нагутали дима” и двоје узнемирених. Других повреда нема - рекли су у Хитној.

Улица Николе Пашића, у којој је и дошло до пожара, тренутно је затворена за саобраћај и искључена је струја. На улици су окупљени грађани, а међу њима има и деце.

У Ватрогасној јединици су новинарима око 1:30 рекли да интервенција још није завршена.

Још гасимо. Пожар је сада испод крова, испод кровне конструкције. Тренутно нема угрожених људи, немамо повређених, имамо 5 спашених. Сви су који је требало да изађу су изашли - кажу из Ватрогасне јединице.

Како су рекли, надају се да ће ускоро угасити сва жаришта на објекту у центру Ниша.

(Јужне вести)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

МИСЛЕ ДА ЈЕ ТО ЗГОДНО МЕСТО ЗА СКРИВАЊЕ Цариници запленили 60.000 долара - често проналазе новац баш ту