"ДРУГ ЈЕ ЧУО КАДА ЈЕ ВРИСНУЛА": Мајка девојчице коју је ујела отровница открила детаље драме

Novosti online

27. 04. 2021. у 22:33

СЕДАМНАЕСТОГОДИШЊА Е. М. из Алексинца, коју је у недељу у селу Липовац ујео поскок, успешно се опоравља на Дечјој интерној клиници у Нишу.

ДРУГ ЈЕ ЧУО КАДА ЈЕ ВРИСНУЛА: Мајка девојчице коју је ујела отровница открила детаље драме

Н. Скендерија

Како каже њена мајка, живот јој је спашен захваљујући присебности њеног друга, који се спретно снашао када је схватио да је тинејџерку ујела најопаснија змија која битише на нашим просторима.

- Ћерка је отишла до Липовца да се прошета са друштвом. Како сам касније од њих чула, попели су се на врх стене где се налази крст. Нису били једини, горе је било пуно шетача, неки од њих са малом децом.

Моја ћерка и њено друштво су се горе сликали, шалили након чега су почели да се спуштају ка селу. Један од њених другова је одлучио да још мало остане горе код крста. Када је чуо да је вриснула, стрчао је за њима. Она му је казала да је ујела змија, дечко је био крајње присебан, подвезао јој је ногу, истискао отров, а затим је однео до кола.

У току вожње су позвали Хитну помоћ, овде у Алексинцу је добила терапију, али је с обзиром да је ујео поскок, пребачена на даље лечење у Ниш. Прва четири сата су била критична, није се знало колико је отрова примила, али након тога су отоци почели да сплашњавају.

Резултати су јој сада добри, све је у реду са бубрезима, јетром, уредан јој је и ултразвук срца, а рађен јој је и колор доплер крвних судова ноге с обзиром на то да је уједена за чланак – каже Л.Ц, мајка тинејџерке.

Додаје да се са ћерком свакодневно чује те да је сада мање забринута јер се тинејџерка лепо опоравља.

- Сунце је, змије излазе, деца је нису видела. Како ми је ћерка казала, поскока је нагазила, а он је ујео за ногу. Рекла ми је да је само уочила да је змија мала и црна. Срећа је да је тај дечко био са њима, у супротном ко зна шта би се десило – закључује мајка седамнаесетогодишњакиње.

И дете од 5, 6 година ујела змија

Казала је да је у ову здравствену установу стигло још једно дете, које је такође ујела змија.

- Срећом испоставило се да је малишана који има пет, шест година, ујела неотровница. Међутим, због ових догађаја апелујемо, да људи, нарочито деца, буду опрезни током боравка у природи – истакла је докторица Голубовић.

Њена бака Р. Ж. каже да су градска деца неискусна, те да не схватају колико боравак у природи може бити опасан. Не иде се тако у шетњу по камењару, није била адекватно обучена

- Страшно смо се уплашили, унука ми је рекла да је змију видела тек када је осетила ујед. Није била адекватно обучена, не иде се тако у шетњу по камењару, без чизмица, чарапа и дугих панталона. Да је имала дубљу обућу, змија јој не би могла ништа. Сада је најважније да је добро, много смо се сви насекирали – коментарише ова Алексинчанка драматичне догађаје који су могли скупо да коштају њену унучицу.

Директор Дечје интерне клинике Емилија Голубовић потврдила је да је седамнаестогодишњакиња у добром општем стању.

- Веома је важно да је она већ у Алексинцу добила антивиперин серум и већу дозу урбазона јер се радило о озбиљном тровању. И даље има оток на нози, али се лепо опоравља – рекла је Голубовић.

(Информер.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)