НОЖ СЕВНУО ЗБОГ ИМАЊА? Пред судом у Нишу кренуо нови поступак против Саше Здравковића (57) због покушаја убиства комшије

Ј. Ћ.

19. 04. 2021. у 20:26

ПРЕД Вишим судом у Нишу у понедељак је, због измене судског већа, од почетка почело суђење Нишлији Саши Здравковићу (57), који се терети да је 11. септембра 2019. покушао да убије комшију Добривоја Николића када му је нанео неколико удараца, али и убодних рана ножем.

НОЖ СЕВНУО ЗБОГ ИМАЊА? Пред судом у Нишу кренуо нови поступак  против Саше Здравковића (57) због покушаја убиства комшије

Фото Архива

Здравковић је истакао да га је Добривоје први напао када га је угледао у дворишту куће у Кнез Селу, које је годинама користио као своје, и да је само покушавао да сачува голи живот и одбрани се од комшије.

- Када је улетео са ножем и шипком у рукама, борио сам се, јер сам се много уплашио, нисам очекивао да ме нападне. Када ме је видео, упитао ме је: "Шта ћеш ту?", а када сам му одговорио да сам у свом дворишту, почео је да ме гађа камењем, а затим је улетео у моје двориште са ножем и мотком у рукама - испричао је Здравковић. - Успео сам да га ухватим за руке. У том рвању дошло је до повређивања, али како, не могу да се сетим. Тврдим да нож у том тренутку није био у мојим рукама. Брзо смо напустили плац. Крварио сам од посекотине на лицу, па сам одлучио да одем у КЦ Ниш, због чега нисам одмах обавестио полицију. Када сам стао испред једне школе да оставим пријатеља, који је био са мном, мој отац је узео крвави нож, који ми је остао у гепеку и бацио га у контејнер, мене није ништа питао.

Николић је пред судом рекао да му је Сашина мајка двориште уступила на коришћење пре 30 година, говорећи да њена деца нису заинтересована за живот на селу, али да је свестан да правно оно припада породици Здравковић. Он није порицао ни да је са ножем ушао у комшијско двориште, али тврди да је претходно Саша "покуцао" на врата његовог дворишта и то са дрвеном мотком.

- Изнео сам нож из радионице, али шипку нисам имао. Ударио ме је у руку. Када сам видео да сам крвав и да већ губим свест, некако сам се одгегао до куће и позвао комшију да ми помогне. Његова жена је отворила и превезли су ме у болницу. Никада ми нико раније није пребацивао што користим двориште - тврдио је на суду Добривоје.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)