"ЦРНИ ПОНЕДЕЉАК" СА ТРИ САМОУБИСТВА: Хтео да се убије, јер ће постати тата, а жели да буде жена

Е. В. Н.

19. 04. 2021. у 21:13

ЦРНИ дан у Србији - у Крагујевцу се обесила тинејџерка А. С. (15), у Земуну мушкарац С. М. (66) пуцао себи у главу, а у Зрењанину таксиста Х. К. (55) исекао вене и искрварио на смрт. Руку на себе у понедељак је покушао да дигне и Л. Л. (39) у Новом Београду, кога је полиција срећом спречла у тој намери.

ЦРНИ ПОНЕДЕЉАК СА ТРИ САМОУБИСТВА: Хтео да се убије, јер ће постати тата, а жели да буде жена

Фото: Н. Скендерија

У насељу Вишњак код Крагујевца, у дворишту породичне куће, пронађено је беживотно тело А. С (15). Према информацијама из истраге, несрећна девојчица се обесила у дворишту, а пронашли су је мајка и брат. Екипа Хитне помоћи није успела да је реанимира.

- Страшно, још не могу да поверујем да се то десило. Била је дивно дете, колико знамо и добар ђак. Каква ли је то сила која узме тако добро дете - прича нам комшиница из насеља Вишњак, где су се у понедељак окупили рођаци и познанице породице А. С.

Комшије кажу да је реч о доброј и вредној породици. Трагично преминула девојчица живела је у кући са баком, мајком, старијим братом и млађом сестром, док им је отац на привременом раду у Италији.

- Колико знамо, нису имали материјалних проблема, ни у чему нису оскудевали. Ништа није указивало да ће се догодити трагедија - говоре житељи овог насеља.

Девојчица је похађала осми разред ОШ "Драгиша Михаиловић" у овом насељу. Директор ове образовне установе каже да је А. С. полагала пробни завршни испит и показала добре резултате. Ништа, каже он, није указивало на трагичан исход.

- Данас је веома тужан дан за нашу школу. Обавештени смо да је ученица осмог разреда изненада преминула. Њени ведрина, осмех и дружељубивост свима ће нам недостајати - наведено је у саопштењу школе.

Права драма догодила се у понедељак у Новом Београду, када је Л. Л. претио да ће да скочи са осмог спрата, а потом је себи пресекао вене. Он је, наводно, покушао да се убије пошто му је вереница саопштила да је трудна. Нов обрт причи дало је сазнање да он пије хормонску терапију за промену пола.

Све се догодило и Студентској улици, у Новом Београду, око 8.30. По пријави МУП на терен су послата два возила са седам ватрогасаца, који су убрзо поставили ваздушни јастук. Они су потом отворили улазна врата стана на осмом спрату и затекли мушкарца са пререзаним венама и посекотинама по стомаку. Мушкарац је колима Хитне помоћи превезен у Ургентни центар.

Комшије су приметиле особу на осмом спрату зграде како хоће да скочи, а ватрогасци су брзо поставили ваздушни јастук.

- Убеђивали су га да не скочи, а онда је он ушао у стан, па су тада обили врата - каже радница из локала испред ове зграде.

У стану је остала девојка, видно потресена. Казала је да је претрпела шок, да је прошла кроз агонију јер је "њен вереник покушао да се убије".

Како комшије кажу, Л. Л. је, наводно, пио хормонску терапију за промену пола.

- Када је чуо да му је вереница трудна, избила је свађа, а онда је он у неком тренутку одлучио да се убије. Кад су ватрогасци разбили врата и улетели унутра, он је био сав крвав. Она је викала и плакала док су га уносили у кола Хитне помоћи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)