ЧУЛА САМ ПУЦЊАВУ, КАО ДА СУ БАЧЕНЕ ПЕТАРДЕ: Исповести станара из запаљеног солитера - "Свуда је сијало!" (ФОТО)

Г.Н.

17. 04. 2021. у 18:36

У УЛИЦИ Михајла Пупина 201 на Новом Београду дошло је до пожара када су се запалили струјомери на 11. спрату.

ЧУЛА САМ ПУЦЊАВУ, КАО ДА СУ БАЧЕНЕ ПЕТАРДЕ: Исповести станара из запаљеног солитера - Свуда је сијало! (ФОТО)

Фото: Г. Н.

Пожар је локализован у 17.52, а тренутно се врши провера зграде.

Једна од станарки овог солитера описује за "Новости" како се све одвило:

- Чула сам пуцњаву, као петарде да су бачене, свуда је сијало. Ја сам на десетом спрату. Ватрогасци су брзо дошли, док сам сишла из зграде, они су већ - били ту. Највероватније су инсталације у питању. Станари су сами почели да излазе. Од 11. спрата па навише нико није сишао, јер се струја одбија - казе нам К.П. из ове зграде.

Станар са 11. спрата такође наводи да је пуцање било јако:

- Испред мојих врата инсталације су почеле да горе. Почело је да пуца јако, плашио сам се са изађем напоље па сам отишао на терасу. Ватрогасци су ми рекли да морам напоље, али нисам могао да отворим врата - прича станар са 11. спрата.

Фото: Г. Н.

- Полако је струја нестајала, комшије са горњих спратова су пошле доле и ја сам за њима кренула. Уплашила сам се. Изгледа да је електрични удар - прича жена са трећег.

Ватрогасци су евакуисали породицу са бебом са 18. спрата.

- Почело је да блинка светло, изашла сам напоље, али ништа нисам видела. Онда су ватрогасци дошли и извели нас - прича бака бебе.

Фото: Г.Н.

Лекари Хитне помоћи указали су помоћ станарима са виших спратова који су се нагутали дима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Sara

17.04.2021. 19:34

Имала сам пожар у стану у новој згради јер се после поноћи упалила кутија са осигурачима. Пуком срећом и захваљујући комшијама смо остали живи. Од тада више примећујем пожаре који се најчешће дешавају услед квара на струјним инсталацијама. И поред тога се нико не бави питањем њихове исправности и њихово одржавање није законски уређено. Сада постоје управници зграда и било би добро да се утврди обавеза прегледа струјних инсталација у зградама и становима на пример, једном у две године.