ПАО СА ШЕСТ МЕТАРА ВИСИНЕ: Повређен радник у борској флотацији - задобио повреде опасне по живот

С.М.Ј.

13. 04. 2021. у 16:13

БОРАНИН В.Д. (35), радник компаније “Србија Зиђин Копер” тешко је повређен приликом пада са платформе високе шест метара. В.Д, иначе бравар у машинској служби одржавања у борској флотацији заједно са колегама радио је на санацији газишта.

ПАО СА ШЕСТ МЕТАРА ВИСИНЕ: Повређен радник у борској флотацији - задобио повреде опасне по живот

Илустрација / Фото В. Данилов

Како “Новости” сазнају у једном тренутку младић је пропао кроз лимено газиште које је због дотрајалости у том тренутку мењао заједно са још неким колегама из службе.

-Ради се о тешким телесним повредама опасним по живот. Пацијент је у тренутку пријема био свестан и комуникативан и у договору са хирургом транспортован је у Ургентни центар у Београд са повредама грудног коша, плућа, ребара и бутне кости– каже др Горан Јоксимовић, директор борске Опште болнице.

Како незванично сазнајемо овом младићу су констатоване вишеструке повреде кичме и других органа због којих у понедељак није могао одмах да буде оперисан. Хоспитализован је на одељењу ортопедије Клиничког центра и очекује га операција кичме.

В.Д. у компанији “Србија Зиђин Копер” ради већ две године. Приликом санације газишта није био везан, а шлем му је, кажу колеге, пао са главе.

На лице места, у петак увече, сазнајемо, изашла је и полиција, као и основни јавни тужилац. Наложен је и увиђај који би требало да утврди има ли у овом случају елемената кривичног дела.

Очекује се да и надлежна рударска инспекција утврди има ли пропуста над спровођењем мера заштите и здравља на раду као и да утврди шта је узрок пада овог младића. У компанији “Србија Зиђин Копер” се нису огласили поводом овог догађаја.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)