ПОЗНАТО СТАЊЕ БРАЧНОГ ПАРА КОЈИ ЈЕ ПОКОСИЛА НИШЛИЈКА: Прикључени на апарат за вештачку вентилацију, лекари им се боре за живот

Ј. ЋОСИН

12. 04. 2021. у 11:33 >> 19:30

БРАЧНИ пар из Ниша Љ. Н. (80) и Д. А. (75) који су повређени у саобраћајној несрећи у недељу око 14.30 сати на Булевару Немањића и даље су животно угрожени.

ПОЗНАТО СТАЊЕ БРАЧНОГ ПАРА КОЈИ ЈЕ ПОКОСИЛА НИШЛИЈКА: Прикључени на апарат за вештачку вентилацију, лекари им се боре за живот

Foto: J. Ćosin

Обоје су прикључени на апарат за вештачку вентилацију.

Подсетимо, док су били на пешачком прелазу на њих је јуче налетела Нишлијка (53) својим аутомобилом "голф 4". Саобраћајна несрећа се догодила на прелазу код такозваног Електронског насеља на месту где се прелази Габровачка река.

- И мушкарац и жена, одмах након пријема у Урхентни центар у Нишу јуче поподне, послати су на хитну дијагностику, услед које је утврђено да оба пацијента имају вишеструке ортопедске и неурохириршке повреде. Код пацијенткиње доминирају тешке повреде екстремитета, карлице и главе, због чега је прикључена на апарат за вештачку вентилацију, тренутно је стабилно, али је непосредно животно угрожена и у тешком стању. Код пацијента се углавном ради о тешким повредама главе, те је због тога и он одмах по пријему, прикључен на апарат за вештачку вентилацију и животно је угрожен. Оба пацијента смештена су у интензивној нези Клинике за анестезију - рекли су у Универзитетском клиничком центру у Нишу.

Аутомобил је ишао из правца Сремске улице преко кружног тока, према тржном центру.

Нишлијка која их је ударила је све време након несреће била уплакана, страхујући за животе старијих суграђана на које је налетела.

Аутомобил је пешаке ударио великом силином, а иако се у почетку веровало да је реч о брачном пару, касније је установљено да су се двоје пензионера само кобним случајем заједно нашли на истом месту.

Љубомирова ћерка Сузана Стојиљковић каже да није приметила када је отац изашао из куће, али да је имао обичај да након ручка прошета.

- Обично би се враћао после двадесетак минута, ако би се дуже задржао увек би се јавио. Тата је виталан човек, возио је бицикл, никакву терапију за хронична обољења није користио. Када нам је полиција позвонила на врата, позвали су ме пођем са њима у болницу и саопштили ми да је тата повређен на пешачком прелазу - каже Сузана.

Велика брига задесила је и породицу Данице Андрић, када су њен син Александар и снаха Радмила добили лоше вести из болнице.

- Чуле смо се око 14 часова, рекла ми је да се враћа од лекара јер јој је пукао капилар у оку. Рекла ми је: "Воли вас мама, чувајте се". Како се ни пет сати касније није јављала на телефон, почели смо да бринемо. Супруг је позвао свекрвиног пријатеља, који живи у близини Клиничког центра и замолио га да провери да ли јој се нешто десило. Тек тада смо сазнали да је тешко повређена - каже нам Радмила.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)