ДЕВОЈЧИЦА ЈЕ КЛЕЧАЛА И ПЛАКАЛА: Миланов отац о ужасу који је затекао на месту где му се син утопио на Ади (ФОТО)

С.Ј.М.

08. 06. 2023. у 11:46

МИЛАН Стевановић (16) један је од двојице дечака који су се јуче утопили на Ади Циганлији у Београду. Настрадао је спасавајући друга, Стефан Ч. (16)

ДЕВОЈЧИЦА ЈЕ КЛЕЧАЛА И ПЛАКАЛА: Миланов отац о ужасу који је затекао на месту где му се син утопио на Ади (ФОТО)

Фото: З.Ј.Мачак

Милан Стевановић тај дан завршио је други разред Саобраћајне школе у Земуну, смер лакирер.

Отац у жалости, великом болу и сузама у очима прича за "Новости" о херојском покушају свог сина да спасе друга од дављења. Толико великом да је и сам са њим страдао.

- Имам и млађег сина, који је у школи у Сремчици завршавао осми разред и славили су, па је Милан кренуо код њега да му се потпише на мајицу и да се веселе, јер му је брат најавио да ће доћи и трубачи - прича нам утучени отац.

- Негде на пола пута позвала га је девојка, која је осми разред, да дође код ње на Аду, где она слави крај основне школе са друштвом. Он се мало двоумио и одлучио да оде код ње.

Фото: Приватна архива

Трава је била јача

Ненад каже да не зна где се Милан срео и нашао са Стефаном, добрим другом из основне школе у Сремчици, који је сад ишао у Техничку школу у Железнику, али да су њих двојица била на Ади са разредом Миланове девојке:

- Кажу ми да је било много деце и да је њих 30 скочило у воду са понтона код торња на Ади, а са њима и Стефан. Милан није хтео да се купа. Онда је Стефан почео да виче, да лупа рукама по води, а они су у први мах мислили да се он шали, глупира и да их плаши. Кад је Милан схватио да је озбиљно и да се дави, девојци је дао телефон и на брзину се скинуо у гаће да скочи да му помогне, али како се Стефан примакао понтону одлучио је да му пружи ногу да се ухвати, а рукама се држао за понтон. Нажалост, друг кад га је ухватио, повукао га је и он је упао у воду. Милан је био одличан пливач, али кажу ми да су се највероватније упетљали и замрсили у траву, која је ту врло жилава и не може да се ишчупа.

Фото: Приватна архива

Звала ме је Миланова девојка

Отац Ненад Стевановић нам каже да је тад био код куће и да га је звала девојка са Милановог телефона:

- Кад је зазвонило око 16.50 часова помислио сам да су се прскали испред школе млађег сина, да су потпуно мокри, па сад зову да им донесем суве ствари да се пресвуку. Међутим, проговорила је његова девојка, каже "дођите брзо, Милан је скочио за другом у воду и нису изашли". Рекао сам јој да истрчи на шеталиште да тражи помоћ и она је то учинила, али никога није било. Друга деца су се уплашила и разбежала. Ја сам дојурио, ни сам не знам како. Кад сам дошао живе душе није било, да неко приђе и помогне. Само је та девојчица клечала сама на понтону крај воде и плакала. Дете је било у потпуном шоку.

Отац нам каже да никога не криви, нити осуђује, да би он све исто урадио као његов син и да је једино желео да зна истину како се све догодило.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (2)

НИКОЛА ЈОКИЋ ПРОГОВОРИО О РЕПРЕЗЕНТАЦИЈИ СРБИЈЕ! Најпре о Мундобаскету, а онда и главна тема: Олимпијске игре Париз 2024!