КЉУЧНИ СВЕДОК НЕСТАНКА ДЕЧАКА ИЗ АПАТИНА: "Видео сам их у Дунаву, деловало је као да се играју"

Новости онлине

01. 06. 2023. у 20:35

ПОТРАГА за дечацима П. Б. (10) и А. М. (11) који су нестали у понедељак у Апатину настављена је и јуче, трећи дан заредом, и све надлежне екипе наставиће да трагају за њима док их не пронађу.

КЉУЧНИ СВЕДОК НЕСТАНКА ДЕЧАКА ИЗ АПАТИНА: Видео сам их у Дунаву, деловало је као да се играју

Фото: Новости

Постоји и сведок који је кобног дана видео дечаке како се купају у Дунаву, пише Курир.

Човек који је 29. маја поподне видео дечаке у води на месту на ком су пронађени њихови бицикли и обућа, испричао је да је тада, као и сваког дана шетао после ручка, и да је док је пролазио шеталиштем приметио да се дечаци играју у води.

- Приметио сам да нека два човека седе на клупи, а онда сам видео и дечаке. Изгледали су ми старије, као да имају око 15 година. Онако како сам пролазио, бацио сам поглед на њих и деловало ми је као да је све у реду, као да знају да пливају. Видео сам кад је један дечак другог ухватио за главу, али мислио сам да је то нека њихова дечија игра, заиста ништа није деловало сумњиво, напротив, мислио сам да се забављају. Тако је изгледало - исрпичао је овај Апатинац.

Он наглашава да му је жао што се све тако десило, као и да би сигурно скочио у води и помогао деци да је знао шта се дешава. Према његовим речима, дечаци нису дозивали помоћ, нити је чуо да вичу било шта друго.

- Нисам много обраћао пажњу, јер они нису звали упомоћ, а онда им је пришао и један човек, црн онако и висок. Нисам чуо баш шта их је питао. Чини ми се да је неко рекао: "Отишао је кући". Тако је тај разговор деловао скроз уобичајено. Ја сам наставио својим путем, јер ништа ми није указивило на то да треба да се забринем за дечаке или да су они у опасности - каже нам он и додаје да је тек касније из прича схватио да је у питању трећи дечак, који је раније био са П. Б. и А. М.

Подсетимо, мештани Апатина су раније испричали да је трећи дечак, пре него што су ови дечаци решили да се расхладе у Дунаву, наводно отишао кући.

Кључни сведок нестанка дечака, још је испричао да се јако потресао када је чуо шта се заправо десило.

- Кад сам чуо шта се десило нисам могао да верујем, стално мислим како сам можда могао да их спасем - каже нам овај човек.

Рониоцима и грађанима који су се добровољно укључили у потрагу за малишаним временски услови и водостај Дунава знатно отежавају потрагу.

- Видљивост је знатно смањена, малтене је на нули, и јако је тешко да се било шта примети у овако дубокој води. Зато се прво обележи место на ком рониоци сматрају да би нешто могло да буде као траг, а онда се терен опипава - каже извор.

Подсетимо, најближи, желећи да верују да су дечаци живи, облепили су град плакатима на којима моле све за информације ако о кретању дечака, који су браћа, али не рођена, спорног дана.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: ПОТРЕСНЕ СЦЕНЕ НА ОБАЛИ ДУНАВА У АПАТИНУ - У току велика потрага за малишанима

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

22 ГОДИНЕ БРАКА Глумица први пут после развода: Одлучила сам да будем добро!