ПАРК НА МЕСТУ ТРАГЕДИЈЕ: Обежена 11. годишњица страдања шесторо младих у пожару у дискотеци "Контраст" (ВИДЕО)

Љ.П.

01. 04. 2023. у 15:25

КОД некадашње дискотеке "Контраст" у Новом Саду, данас је обележено једанаест година од трагичног пожара, у којем су у ноћи између 31. марта и 1. априла 2012. године живот изгубили Марина Аничић, Зоран Игњатовић, Марко Павловић, Ренато Вуковић, Милена Далмација и Тамара Миладиновић.

ПАРК НА МЕСТУ ТРАГЕДИЈЕ: Обежена 11. годишњица страдања шесторо младих у пожару у дискотеци Контраст (ВИДЕО)

ФОТО:Прес служба Града

Породице и пријатељи шесторо младих људи, положили су цвеће и упалили свеће, а помену је присуствовао и Игор Црнобарац, заменик градоначелника Новог Сада.

- Као и сваке године, на данашњи дан, сећамо се једне од највећих трагедија у новијој историји нашег града - изјавио је Црнобарац. -  И данас, након једанаест година, једнако смо узнемирени и тужни што је на овом месту, у једној ноћи, пожар однео животе шесторо младих људи. Не постоје речи утехе и време неће ублажити бол онима који су овде изгубили своје најмилије. Остаје нам само да их се сећамо и да нам њихово страдање буде опомена, како се овакве трагедије више никада не би поновиле - изјавио је Игор Црнобарац.

Он је истакао да ће у циљу неговања културе сећања, на том месту Град  изградити  меморијални парк објаснивши да је парк у плану детаљне регулације овог дела града, од октобра прошле године и да се сада ради на решавању имовинско-правних односа и стварању других услова за пројектовање.

У име породица жртава, окупљенима се обратио отац Тамаре, Бранко Миладиновић који се захвалио Граду на подршци њихових различитих настојања, током година. Он је нагласио да ће Удружење „Истина Тамарини закони“ наставити да се бори да сви који су одговорни за трагедију буду санкционисани због сигурности садашњих и будућих генерација, као и због тога што је такав исход предуслов цивилизованог друштва.

Због пожара у „Контрасту“, подсећамо,  била су осуђена четворица одгворних. Алојз Ганић власник објекта  био је  првобитно осуђен на пет година заатвора, али је она смањена на четири. Дејан Ратковић, један од закупаца је био осуђен на седам година, и он је  условно отпуштен јуна 2018. године. Мирослав Папуга, електричар и Славиша Станишић, један од закупаца, били су осуђени на по двет година и обојица су на слободи од марта, односно априла 2020. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПРИЗНАЛА УБИСТВО ШЕФА ПОЛИЦИЈЕ: Богаташица ипак не иде на робију