"НЕ ДОЗВОЛИ ДА ЈОШ НЕКО НЕВИН СТРАДА“: Велики мурал са ликом трагично настрадале Нађе Тасић (11) освануо код Лебана

И. МИТИЋ

27. 03. 2023. у 17:00

НА годишњицу смрти Нађе Тасић (11) из лебанског села Шилово, у овом месту освануо је велики мурал као знак сећања на девојчицу која је, после десетодневне борбе, преминула од последица повреда задобијених у саобраћајној несрећи.

НЕ ДОЗВОЛИ ДА ЈОШ НЕКО НЕВИН СТРАДА“: Велики мурал са ликом трагично настрадале Нађе Тасић (11) освануо код Лебана

фото: приватна архива

Девојчицу је 15. марта прошле године, на двадесетак метара од куће и у непосредној близини школе, аутомобилом покосио возач А.М. (74), из суседног села, који је после несреће оставио своје возило и пешице се удаљио са места несреће. Он се због тога терети и за кривично дело непружање помоћи повређеном у саобраћајној незгоди.

Нађа је тренутку несреће ходала ка својој кући, поред саобраћајнице, а од силине ударца завршила је у шанцу крај регионалног пута Лебане–Медвеђа. Задобила је тешке повреде главе, а после вишедневне борбе преминула је у нишком Клиничком центру.

На муралу крај пута у Нађиним рукама је порука: „Успорите...у односу на вечност овај живот је само трептај лептирових крила“, а возачима се још поручује: „Анђео на небу-ја сам горе сада...“, „Пажљиво вози! Успори!“ и „Не дозволи да још неко невин страда.“

Мајка несрећне девојчице, Јелена Тасић, део је групе родитеља који су на сличан начин остали без своје деце. Они за возаче који несавесном вожњом угрожавају безбедност учесника у саобраћају траже пооштравање казни са циљем да се овакве и сличне трагедије спрече.

Јелена Тасић је недавно медијима казала да је Нађа страдала у зони школе док се кретала ван коловоза и додала да, када крене на гробље, среће човека који је колима ударио њено дете, јер је после извесног времена проведеног у притвору пуштен да се брани са слободе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

МИСТЕРИЈА ДИВЉЕГ ДЕТЕТА ИЗ БОСНЕ: Одрасло међу вуковима, ловци га нашли у шуму како иде четвороношке и РЕЖИ