КЉУЧНИ ДЕТАЉИ ТРАГЕДИЈЕ НА ДУНАВУ: Дружење четворице пријатеља завршило се кобно, Манета спасла даска, за тројицом се трага већ три дана

Novosti online

22. 03. 2023. у 09:15

ПОТРАГА за тројицом младића у Дунаву настављена је и данас, а осим припадника Речне полиције и Жандармерије, у њу су се укључили и родбина и пријатељи несталих, али и многи аласи и љубитељи Дунава који су претраживали простор од Панчевачког моста до Панчева, како на води, тако и на копну.

КЉУЧНИ ДЕТАЉИ ТРАГЕДИЈЕ НА ДУНАВУ: Дружење четворице пријатеља завршило се кобно, Манета спасла даска, за тројицом се трага већ три дана

FOTO: N. Skenderija

Милош Марковић (37), Ненад Тривковић (38) и Милан Николић (36) нестали су у суботу касно увече када се њихов чамац преврнуо на потезу око Аде Хује у Београду, док је њихов другар Мане успео да доплива до обале.

На основу прича сведока, али и породице, покушали смо да реконструишемо трагедију, односно све што се дешавало те суботе, 18. марта, на Дунаву.
 

Нестабилан чамац

Четворица младића, најбољих пријатеља, у суботу су кренули чамцем, највероватније из Земуна ка Белој стени која се налази на територији града Панчева. Како је испричала родбина, отишли су да се друже и да роштиљају. Користили су пластични чамац “три принцезе” који важи за уско и плитко пловило, за који је чувени Ренато Грбић рекао “да је врло нестабилан”.

Младићи су, иначе, из Земуна, Угриноваца, Новог Београда и Добановаца.

Јак ветар и високи таласи

Након целодневног дружења на Белој стени, младићи су у касним вечерњим сатима, по мрклом мраку, одлучили чамцем да се врате ка Земуну. Без обзира на то да ли су, како се могло чути по незваничним информацијама, били под дејством алкохола или не, починили су неколико крупних грешака.

Време је у суботу било прилично лепо и топло, али изузетно ветровито, због чега је на Дунаву било повећих таласа. А како је објаснио искусни алас Ренато Грбић, “по мраку и кошави се никако не излази на реку, а посебно не ако немате квалитетан чамац/бродић”.

Нису ишли уз леву обалу

До превртања чамца дошло је у суботу око 22.30, на потезу између Панчевачког моста и Аде Хује, под засад још неразјашњеним околностима. Ипак, скоро је извесно да је време било главни фактор, односно јак ветар и таласи на ионако непредвидивом Дунаву.

Према досад познатим детаљима, Милош, Ненад и Милан су се ухватили за преврнути чамац ишчекујући помоћ, док је Мане одлучио да плива ка обали.

Како је објаснио Ренато Грбић, грешка је била и што нису ишли уз леву обалу Дунава.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: Посланици француске скупштине химном спречавају премијерку да говори

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ЈОШ 100.000 ВАУЧЕРА НА 5.000 ДИНАРА Вучић: Желимо да замолимо људе, да и лето и зиму проведу у Србији