ДЕТАЉИ НАПАДА НА СРПСКОГ ПИЛОТА У НИГЕРИЈИ: Помахнитали војник га упуцао, а онда убадао бајонетом

Novosti online

18. 11. 2022. у 15:32

СРПСКИ пилот Б. Ђ. (60) тешко је рањен у Нигерији, када је нападнут хеликоптер Уједињених нација којим је он пилотирао, потврђено је "Новостима".

ДЕТАЉИ НАПАДА НА СРПСКОГ ПИЛОТА У НИГЕРИЈИ: Помахнитали војник га упуцао, а онда убадао бајонетом

Фото: Приватна архива

Незванично, догодио се сукоб међу нигеријским војницима и нападач је потрчао према хеликоптеру који је слетео, а којим је управљао Б. Ђ.

Нападач је испалио неколико хитаца према путницима који су се искрцавали усмртивши на лицу места једну путницу и ранивши српско пилота. Затим је нападач притрчао српском пилоту како би га убио, али му се тада пушка заглавила. У том тренутку је извадио бајонет и два пута убо Б. Ђ. у пределу стомака. То је нападачу било последње што је урадио у животу, имајући у виду да су га други нигеријски војници ликвидирали.

Б. Ђ. је оперисан, тренутно је у болници и у стабилном стању. Када његова здравствена ситуација буде дозвољавала, он ће бити пребачен у Србију или Европу.

Лекари су зауставили крварења изазвана бајонетом, али метак још нису извадили јер нема излазне ране, а нису у стању да открију где је улазна рана.

Б. Ђ. је некад радио у полицији, пензионисан је и мисија у којој учествује није била војна.

Рођен је 1962. у Чуругу.

Према сазнањима, Ворлд фуд програм (WФП) Уједињених нација је унајмио чартер хеликоптер од немачког авио-оператера, а један од пилота био је Б. Ђ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СЛУШАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ И ЊЕГОВУ ОЦЕНУ СИТУАЦИЈЕ У УКРАЈИНИ Финско-немачки бизнисмен поделио снимак Вучића: Остало је четири месеца

"СЛУШАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ И ЊЕГОВУ ОЦЕНУ СИТУАЦИЈЕ У УКРАЈИНИ" Финско-немачки бизнисмен поделио снимак Вучића: Остало је четири месеца

СЛУШАЈТЕ председника Србије и његову искрену оцену ситуације у Украјини, написао је финско-немачки технолошки бизнисмен Ким Дотком на Иксу, цитирајући председника Србије Александра Вучића.

16. 06. 2024. у 14:34

Коментари (2)

АЛБАНЦИ НАПАЛИ СРПСКЕ НАВИЈАЧЕ! Почели тучу на ЕУРО 2024, али када се чуло Јуриииш! - нису се провели добро (ВИДЕО)