УГУШИО СЕ УОЧИ РОЂЕНДАНА: Настрадали двогодишњак биће сахрањен данас на гробљу у Бачком Петровцу

Љ. Прерадовић

04. 10. 2022. у 10:51

У КУЋИ у Кулпинској 39 у Бачком Петровцу, где је у пожару у недељу ујутру настрадао двогодишњи дечак, јуче није било никог. Капија закључана, нема никог да прима саучешћа.

УГУШИО СЕ УОЧИ РОЂЕНДАНА: Настрадали двогодишњак биће сахрањен данас на гробљу у Бачком Петровцу

Фацебоок/Принтсцреен

Малишановом оцу Растиславу П. је одређено задржавање до 48 сати, због сумње да је починио кривично дело против опште сигурности, и он је, како нам је речено у Основном јавном тужилаштву, јуче спроведен на саслушање, на околности у вези са делом за које се сумњичи.

Двогодишњак је највероватније преминуо уочи свог рођендана, јер су његови родитељи, 4. октобра 2020., на друштвеним мрежама објавили фотографију насталу испред породилишта. Мајка и отац држали су носиљку у којој је била беба.

Житељи Кулпинске улице нерадо говоре о трагедији која је задесила њихове комшије, истичући да им детаљи нису познати и да их не познају добро, с обзиром на то да су се тек пре око годину дана ту доселили. Виђали су их на улици и само су се поздрављали, и нису се ни са ким дружили.

Н.К.

- Отац је ту живео са тројицом синова, а мајка их је наводно напустила - каже нам један од комшија.

- У одгајању и бризи о дечацима помагала му је његова сестра, која је била брижна и гледала их као своју децу. И отац је, колико смо могли да видимо, водио бригу о малишанима. Ето, десила се велика несрећа. Страшно је ово што се десило. Друго двоје деце је сада код тетке.

Растислав П. Фото приватна архива

Двогодишњак се, највероватније, угушио од дима због пожара који је букнуо у недељу око 11 сати у кући, јер на његовом телу није било повреда, нити опекотина. Ватру је, како се претпостља, изазвала шерпа са ручком, која је остала на укљученом електричном шпорету.

Отац је био са најмлађим дететом у недељу сам у кући и наводно кувао ручак, а његова сестра је са својом и његовом децом била на Петровачком маратону. У једном тренутку га је позвала и рекла да се његово старије дете повредило и да дође да га води код лекара.

Он је одмах похитао тамо, оставивши двогодишњака самог у кући, који је, како сазнајемо, спавао.

- Док је отац отишао по старије дете, да га одведе код лекара, његова сестра је дошла до куће, и тамо, унутра, затекла ватру и дим, и малишана без свести. Одмах је позвала Хитну помоћ, а неко од комшија ватрогасце - сазнајемо.

- Лекари су одмах покушали да реанимирају двогодишњака, али је, нажалост, на путу де Дечје болнице у Новом Саду, преминуо.

Фацебоок/Принтсцреен

МАЈКА: И РАНИЈЕ ИХ ЈЕ ОСТАВЉАО САМЕ

МИРОСЛАВА М., мајка дечака који је настрадао, каже да није живела са децом не зато што их је напустила, већ јер ју је супруг избацио из куће. Она истиче да се бори да добије старатељство над децом, али су јој рекли да за то нема услова, јер муж има три куће. Она каже и да вероватно није тачно то да је њен супруг оставио малишана самог у кући, како би, наводно, отишао да одведе код лекара дуго дете, јер их је и раније остављао саме кад би ишао у кафану или кладионицу.

- Хеј, само да ти јавим да мислим да нам дете више није живо, не дише - биле су речи мог бившег мужа који ме је у недељу позвао телефоном.

- Прво сам помислила да ме лаже, јер није плакао, није звучао узрујано, глас му је био миран и хладан. Нажалост, убрзо сам схватила да се догодило оно најгоре.

ДАНАС САХРАНА

ТРАГИЧНО настрадали двогодишњак данас ће бити сахрањен на гробљу у Бачком Петровцу.

Према незваничним сазнањима, с обзиром на то да је оцу одређено задржавање, мајка је сама организовала дететову сахрану.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПРИВЕДЕНО ВИШЕ ОД 100 МИГРАНАТА: Полиција претражује терен (ВИДЕО)