НИКОЛА И ИЛИЈА ЈОШ ТЕШКО, АЛИ СТАБИЛНО: Најтеже повређени дечаци у несрећи у Бугарској и даље на интензивној нези

Б.Р. - Ј. Ћ. - М. М.

18. 08. 2022. у 06:52

ДВОЈИЦА дечака, која су због повреда у удесу на ауто-путу Тракија задржана у болници "Пирогов" у Софији, у стабилном су али тешком стању, и нису животно угрожена, саопштио је јуче на јутарњем брифингу директор, др Валентин Димитров.

НИКОЛА И ИЛИЈА ЈОШ ТЕШКО, АЛИ СТАБИЛНО: Најтеже повређени дечаци у несрећи у Бугарској и даље на интензивној нези

Фото: Фацебоок

Никола Тодоровић и Илија Четник, чији идентитет болница није откривала, провели су, како је рекао, релативно мирну ноћ.

Још се не зна редослед наредних корака у лечењу, нити када би дечаци евентуално могли да буду пребачени за Београд.

"Новости", међутим, незванично сазнају да је могуће да ће малишани бити транспортовани у Србију и пре него што се то мислило у првим лекарским проценама. Управо то синоћ је требало да разматра Конзилијум лекара у Софији. Породице ових дечака, како сазнајемо, сагласне су да они буду тамо где ће им се пружити најцелисходнија помоћ и поштоваће одлуку доктора.

А како је на брифингу рекао др Димитров, не наводећи име, један од двојице дечака од понедељка је имао четири операције.

- Деци су јуче обрађене све ране и ноћ је била релативно мирна. Једно дете је подвргнуто интервенцији меког ткива. Њему данас треба да се ураде високо специјализовани тестови да би се поставила прецизнија дијагноза. Друго дете је подвргнуто операцији стабилизације прелома карлице. Обојица су на педијатријској интензивној нези и изаћи ће када буде потребно - рекао је јуче др Димитров.

Један од двојице дечака старости 10 и 11 година, који су и најтеже повређени у саобраћајној несрећи у Бугарској, према незваничним информацијама има неуротрауму, а други повреде коштаног система.

Фото: Ј. Ћосин

Још троје деце, како сазнајемо, остало је на лечењу у болници у Старој Загори, јер још нису спремна за транспорт. Осим њих, у Загори су и два повређена мушкарца, од којих је једном ампутирана потколеница. Њих двојица су у стабилном стању и током дана биће пребачени са интензивне неге на одељење.

Када је реч о седморо деце лакше повређене у овој несрећи, која су у понедељак организовано, санитетима, из Бугарске пребачена у Тиршову, свих пет девојчица и двојица дечака су још у болници, и очекује се да ће већина данас бити отпуштена.

- Дете којем је у уторак оперисан лакат због прелома добро се опоравља после хируршког захвата - потврђено је "Новостима" у Тиршовој.

- И остала деца су стабилног здравственог стања, под надзором и адекватном терапијом.

ПОРОДИЦАМА ЈЕ СВЕ РЕЧЕНО

ДЕЧЈИ лекари болнице "Пигоров", као и директор Димитров, састали су се са породицама повређених дечака. Димитров је рекао да им је "тачно речено у каквом су стању". Он је имао састанак и са привременим управником Амбасаде Србије.

- Болница је у сталном контакту са нашим министарством здравља, а оно, пак са Министарством здравља Србије - рекао је др Димитров.

Фото: Принтскрин/ Друштвене мреже

ВОЗАЧ

ВОЗАЧ аутобуса Д. К. (на слици) је, како сазнајемо, из притвора у Старој Загори пребачен у Пловдив. Наредне недеље, надлежни у Бугарској требало би да одлуче хоће ли му притвор бити продужен или не, као и да ли ће против њега бити подигнута оптужница.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ВУЧИЋ: Ја се не борим ни за Путина, ни за Бајдена, већ за своју земљу

ВУЧИЋ: Ја се не борим ни за Путина, ни за Бајдена, већ за своју земљу

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је данас да се он не бори ни за Владимира Путина, ни за Џозефа Бајдена, већ за грађане Србије и државу Србију, и да га не интересује шта имају да му поруче страни лидери, већ да гледа да у овим тренуцима Србија не буде на њиховом удару.

28. 09. 2022. у 13:20

Коментари (0)

АУТО УДАРИО У БАНКИНУ И ПРЕЛЕТЕО У КОНТРА СМЕР: Тешка саобраћајна несрећа код Аде Циганлије (ФОТО/ВИДЕО)