"КУКАО ЈЕ И ДОЗИВАО ЖЕЉКА": Отац настрадалог дечака занемео након трагедије - пошао по дрва, па погинуо

Novosti online

11. 08. 2022. у 20:07

ДЕЧАК Жељко П. (13) погинуо је у у селу Кућани код Нове Вароши док је са оцем Пауном скупљао дрва за огрев, кад се преврнуо трактор на ком су били.

КУКАО ЈЕ И ДОЗИВАО ЖЕЉКА: Отац настрадалог дечака занемео након трагедије - пошао по дрва, па погинуо

Фото: Новости

Стравична трагедија догодила се у среду по подне, кад је дечак отишао са оцем у оближњу шуму.

Одмах преминуо

- Паун је тог дана завршио посао и рекао да са Жељком иде у дрва, како би сакупили што више за огрев. Кад су завршавали посао, отац је сео за управљач трактора, а син на приколицу. Међутим, под неразјашњеним околностима, трактор се преврнуо кад су се нашли на стрмини - каже извор.

- Дете није успело да искочи с приколице, пало је, а она је пала преко њега, приклештила га и убила на месту - додаје извор.

Како објашњава извор, отац је покушавао да ослободи сина, кукао и дозивао у помоћ.

- Лекари су могли само да констатују смрт несрећног детета - наводи извор. Мештани Јасенова, у ком је мали Жељко живео са оцем и братом, неми су од бола.

Мајка их напустила

- Његовог оца је супруга пре неколико година оставила и преудала се негде на мору, па је он остао са двојицом малих синова. Све је радио да им обезбеди нормално детињство, није се либио најтежих послова, радио је у пилани. Тешко му је пало то што синови одрастају без мајке, па је гледао да им ништа не недостаје - кажу мештани и настављају:

- Паун је и раније ишао с децом у шуму, знате како је то, овде, сви помажу колико могу. Каква трагедија их је задесила, не знам да ли има шта горе од овога да снађе родитеља - причају.

Рођаци несрећног детета кажу да је отац готово занемео од несреће.

- Сви су у његовој кући још од среде увече. Јадан човек, не проговара, на своје очи је остао без сина. Не знамо како ће преживети ово - прича рођак: - Жељко је био добро дете, вредно. На јесен је требало да крене у осми разред.

Сличан случај

Дете погинуло док се враћало с њиве

Дечак (7) погинуо је у октобру 2020. године у селу Бровић код Обреновца кад је пао с трактора који је возио његов отац Г. Ј.

Отац и син тада су се враћали с њиве и возили сено, а малишан му је седео у крилу. Како је тврдио дека страдалог дечака, дете је само клизнуло и пало под точак. У том моменту колима је наишла случајна пролазница, која је са оцем пробала да га одвезе до болнице, а на путу их је срела Хитна помоћ. Детету, нажалост, није било спаса.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО - ТРАГЕДИЈА У ВРАЊУ: Старија жена изгорела у пожару

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

ПОЛЕТНО слетну стазу београдског аеродрома "Никола Тесла" погодио је гром и том приликом направио оштећење, због чега су полетања и слетања авиона привремено обустављена, саопштено је са аеродрома.

27. 09. 2022. у 16:38

Коментари (1)

КОМШИЈИНЕ КОЗЕ МУ ПОЈЕЛЕ КУКУРУЗ: Видите како му се осветио - сам, без суда и полиције! Сад му прети робија