НИКОЛА ПЕСМОМ ПРЕДОСЕТИО СМРТ? Сивац тугује за оцем петоро деце, који је страдао код Шибеника

З. Рајић

02. 07. 2022. у 08:00

БИО је душа од човека. Узоран син, супруг, родитељ и пословни партнер.

НИКОЛА ПЕСМОМ ПРЕДОСЕТИО СМРТ? Сивац тугује за оцем петоро деце, који је страдао код Шибеника

Фото: Шибенски.хр

Тако у Сивцу причају о свом суграђанину Николи Пејину (47), који је у среду увече, око 20.15, погинуо возећи мотоцикл на путу Тисно - Капела код Шибеника. Никола је, како је саопштила хрватска полиција, настрадао управљајући мотоциклом марке БМВ, великом брзином, после изласка из једне кривине излетео на камено-земљану површину и ударио у бетонски стуб, а потом слетео у ниско растиње и ударио у камено-бетонски потпорни зид.

Од задобијених повреда, преминуо је у Општој болници у Шибенику.

Никола, који је био власник фирме "Нина-Пласт 025", једне од најпознатијих занатских радњи за производњу пластичних кеса у нашој земљи, путовао је до Шибеника са својим пријатељем и бившим радником, којем је продао свој претходни мотоцикл. Пошли су на пут дуг око 700 километара, у родни крај Николиног другара, који је возио ипред њега и прошао опасну кривину, али је делић секунде, кажу његови познаници, учинио да Пејин, који је био искусан возач и антиалкохоличар, изгуби контролу.

- Супруга му је говорила да прода мотоцикл, али он је од силног притиска, који је имао на послу, морао да нађе себи одушка. Возио је мотоцикл, пливао, трчао... Волео је слободу и живот - прича његов пријатељ и истиче да је Никола, иако је био потпуно предан послу, налазио времена да са сваким поприча и пружи позитивну енергију.

ПРИМЕР ПОШТЕЊА

СИВЧАНИ причају да је Никола био невероватно способан предузетник, који је у бизнису био 24 сата дневно.

- Он је један од ретких, који је све што има стекао са својих десет прстију, савесним и поштеним радом - кажу његови суграђани.

- Био је дубоко религиозан. Сад невероватан смисао добија песма коју ми је послао у последњој поруци, а чији рефрен гласи: "Какав дан биће то, када смрт и свако зло, сузе све са лица мог, за вечност сву уклони Бог".

Никола је иза себе оставио супругу и петоро деце, синове од 21, 13 и пет година и кћери од 23 и осам година.

- Николине супруга, ћерка и рођена сестра раде у његовој фирми, а у посао је потпуно упућен и његов син. Недавно је купио простор за нове хале и складишта, што би значило нова радна места, поред постојећих тридесетак у његовој фирми, за људе из нашег села.

Надамо се да ће његови најмилији, упркос страшном шоку и превеликом болу, наћи снаге да одрже предузеће, које је било Николин понос - каже један од његових радника.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) Аутом покосио младића у Власотинцу, сломљене ноге и кичма - пијани возач побегао, па ухапшен