ЧАЧАНСКИ КРАЈ ЗАВИЈЕН У ЦРНО: Сви детаљи трагедије у којој је погинуло четворо младића

В. ИЛИЋ

27. 06. 2022. у 08:40

САОБРАЋАЈНА несрећа која се догодила у ноћи између суботе и недеље завила је у црно чачански крај. Четворица младића - Огњен Василијевић (19), Иван Станчић (19), Никола Зекавица (18) и Лука Мићовић погинула су, када је аутомобил "сузуки витара", под сада неразјашњеним околностима, слетео са пута и упао у поток Јоловац, који се улива у реку Каменицу.

ЧАЧАНСКИ КРАЈ ЗАВИЈЕН У ЦРНО: Сви детаљи трагедије у којој је погинуло четворо младића

Ватрогасци имали муке, Фото Принтскрин

Према подацима из полиције, Васиљевић је био за воланом, Станчић на месту сувозача, а Зекавица и Мићовић на задњем седишту "сузуки витаре". Они су, како сазнајемо, били на журки у изнајмљеној викендици у Јанчићима, односно прослави 18. рођендана другарице.

Према причи њихових другова, који су, такође били на прослави, нису се дуго задржали.

- Дошли су на журку. Било је весело, неколико ди-џејева је било. Иван је, чини ми се, имао гипс на нози и био је на штакама. Вероватно зато су се задржали само пола сата и отишли су - испричао нам је другар настрадалих младића, који је у шоку.

- Не можемо да верујемо шта се догодило. Велика је то трагедија. Сви су били добри момци.

Иван Станчић, Лука Мићевић, Огњен Васиљевић, Никола Зекавица, Фото Фејсбук

Приликом повратка са рођендана, Васиљевић је на око километар удаљеном месту од викендице, још из непознатих разлога, изгубио контролу над возилом, највероватније услед неприлагођене брзине и ауто је слетео са моста, са висине од око четири метра, у поток Јоловац који се улива у Каменицу. Претпоставља се да су сва четворица због силине удара и превртања погинула на лицу места, односно да је смрт наступила тренутно због озбиљних повреда задобијених у удесу. Несрећа се, по свему судећи, догодила између два и пола три сата иза поноћи, а њихова беживотна тела у смрсканом аутомобилу пронађена су тек у недељу ујутру око 10 часова.

Можда је пут преварио возача, Фото Принтскрин

Чуо сам да су их пронашли њихови другари када су се јутрос враћали из Јанчића, ваљда су тамо преноћили. Они су одмах позвали полицију и Хитну помоћ. Када смо видели гужву и полицију, знали смо да се нешто страшно догодило - испричао нам је Зоран М., који има викендицу недалеко од места несреће.

Џип у коме су погинули младићи, Фото В. Илић

- То је био језив призор. Лекари су пришли до возила у потоку и само су могли да констатују смрт. Нису могли да их извуку из аута, па су позвали и ватрогасце. Акција извлачења трајала је неколико сати, као и увиђај. Беживотна тела младића погребним возилима превезена су у чачанску болницу, где ће се, вероватно, радити обдукција по налогу тужиоца Основног суда у Чачку. Оно што је сигурно је да смрт није наступила дављењем у потоку, јер се ради о потоку чија је дубина свега тридесетак центиметара, а и њихова тела су била сува када су их извукли из аутомобила. У близини несреће, на путу између Гојне Горе и Чачка, у недељу су се окупили бројна родбина и родитељи настрадалих младића. Чули су се јауци, кукњава, тешки уздаси...

Фото В. Илић

Шта је тачан узрок несреће знаће се након завршеног увиђаја. Још није познато када ће младићи бити сахрањени, док је Град Чачак прогласио дводневну жалост, 27. и 28. јуна.

Полиција била на журки због туче

ПРЕМА нашим сазнањима, полиција је интервенисала на журки у Јанчићима, на којој су били и настрадали младићи. Наиме, на рођендану је избила туча, па је позвана полиција, која је прекинула рођендан. То је било нешто касније, пошто су четворица несрећних младића кренула кући.

Фото В. Илић

Ограда урушена 20 година

ПРЕМА причи мештана, на месту где су настрадали младићи из Чачка, пре више од 20 година слетео је аутобус пун путника.

- Тада је порушена ограда која никада није обновљена. Младићи су слетели баш на месту где ограда на мосту недостаје. Пре две деценије у аутобусу је био лакше повређен кондуктер, а на срећу путници су прошли без озледа. Онај ко не познаје терен не зна да је на недостајућем делу моста поток нарочито дубок јер је река Каменица на супротној страни моста - каже наш извор.

Четворица младића су иначе из Чачка и станују у центру града у насељу Винар, недалеко од великог градског парка.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

ШТА КАЖЕ ЗАКОН: Сме ли се возити у папучама и штиклама - међу возачима постоји велика заблуда везана за ову тему