МИЛЕН ПРЕМИНУО У ЦИСТЕРНИ, ИВАН ЧУДОМ ОСТАО ЖИВ: Шта је могући узрок велике трагедије у компанији "Вино Жупа" у Александровцу (ФОТО)

С. БАБОВИЋ

16. 06. 2022. у 21:30

БЕЖИВОТНО тело радника Милена Луковића (58) нађено је јутрос на дну бетонске цистерне фабрике "Вино Жупа" у Александровцу, а недалеко од несрећног човека лежао је његов повређени колега Иван Ђокић (38).

МИЛЕН ПРЕМИНУО У ЦИСТЕРНИ, ИВАН ЧУДОМ ОСТАО ЖИВ: Шта је могући узрок велике трагедије у компанији Вино Жупа у Александровцу (ФОТО)

Фото: С. Бабовић

Кобног јутра, њих двојица обављала су рутинско чишћење бетонске цистерне вина, чија је запремина око 50.000 литара. Шта је узрок ове трагедије, истражује Основно јавно тужилаштво у Брусу, чији су надлежни обавили увиђај са припадницима Полицијске станице Александровац.

Како сазнајемо, Луковић и Ђокић нису добили налог да уђу у цистерну. Сада се спекулише да је један од њих двојице можда први сишао по кључ конструкције, који је пронађен у бетонском суду, и завршио у цистерни, а да је затим за њим, како би му помогао, у суду завршио и други радник. Истрага ће показати да ли су јака испарења угљен-диоксида можда била узрок смрти.

Фото: С. Бабовић

Мистерија Кључ конструкције нађен у цистерни

- Брзо се реаговало, обојица су извучена, али, нажалост, Луковићу није било спаса - наводи, за "Новости", Раде Јевтовић, директор компаније "Вино Жупа".

- Они су били у рутинском прању празне цистерне. Требало је да је оперу, али не и да у њу улазе. То су, засада, информације које имам, али не знам разлог зашто су се нашли на дну бетонског суда, зашто су силазили и шта је био узрок.

Фото: С. Бабовић

Раде Јевтовић

Јевтовић додаје да се несреће ове врсте никада нису догодиле у кругу фабрике и истиче да није било цурења гаса, нити опасности по друге раднике.

Повређени Ђокић санитетом александровачког Дома здравља транспортован је у Општу болницу Крушевац.

ВОЉЕН И ПОШТОВАН

МИЛЕН је за собом оставио неутешну породицу. Имао је два сина. Колико је био вољен и поштован, видело се већ неколико сати после несреће, када су у кућу ожалошћених у Александровцу, у великом броју, почели да долазе уплакани пријатељи, родбина и колеге.

- Пацијент је примљен у Хируршку амбуланту, био је свестан, али није могао да исприча како је дошло до повређивања. Од видљивих повреда, има огуљотине по лицу и ране на потиљку - наводи анестезиолог др Савко Марковић, помоћник директора Опште болнице.

- Ране су му зашивене, добио је адекватну медикаментозу, радиолошки је обрађен и сада се налази на Хируршком одељењу. Он је стабилних виталних параметара, ради се даља дијагностика и клиничко стање се нон-стоп прати.

Фото: С. Бабовић

 

Луковићи, који су у изгубили главу породице, не могу да поверују да су јутрос последњи пут видели Милена.

- Мој брат је био радан човек, поштен, добар домаћин, све што треба - говори, за "Новости", Никола Луковић, Миленов рођени брат. - Радио је више од 30 година у фабрици, био је искусан, стварно не знамо шта се догодило, још смо у неверици.

БОНУС ВИДЕО - ПРВИ СНИМЦИ СА ЛИЦА МЕСТА; Несрећа у фабрици "Вино Жупа"

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

Двојезичне државне школе све траженије, а једна се ускоро отвара и у Београду на води!