ТУЖНА МОЛИТВА ЗА МАТЕЈА ПЕРИША: Грађани на улазу у цркву добили папир, Београд се опрашта од настрадалог младића (ФОТО/ВИДЕО)

С. Ј. М.

20. 05. 2022. у 16:14

У ЦРКВИ Св. Анте у Брегалничкој улици у Београду одржава се служба за настрадалог Матеја Периша, чије је тело нађено у среду око 9.20 сати у Дунаву код Аде хује у Београду.

ТУЖНА МОЛИТВА ЗА МАТЕЈА ПЕРИША: Грађани на улазу у цркву добили папир, Београд се опрашта од настрадалог младића (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: З. Јовановић

Тело је изложено у порти цркве, улазак је дозвољен породици и пријатељима настрадалог младића, али и окупљеним грађанима који одају почаст настрадалом младићу.

Грађанима је подељена и молитва за Матеја.

"Свемогући милосрдни Боже, колика ти је љубав према човеку види се по томе што је твој Син драговољно за нас поднео смрт. Дај милостиво да се наш брат покојни Матеј придружи славној победи његова ускрснућа. Амин", пише на папиру који су грађани добили на уласку у цркву, на коме се налази и слика утопљеног младића.

Матејев отац Ненад Периш је у цркву унео ковчег са телом, након чега је почела молитва грађана која ће трајати до 16  часова. Потом ће надбискуп Станислав Хочевар одржати службу, а у 17 часова ће бити опело испред цркве.

Тело утопљеног младића ће затим бити пребачено у његов родни Сплит.

БОНУС ВИДЕО: Место где је пронађено тело Матеја Периша

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СЛЕТЕЛИ СА ПУТА, ТРИ ЛИЦА ПОВРЕЂЕНА: Саобраћајна незгода код Крушевца