ЋЕРКА СРПСКИХ ЛЕКАРА ПОГИНУЛА У АМЕРИЦИ: Катарина страдала три недеље после матуре - родитељи објавили писмо (ФОТО)

Новости онлајн

20. 05. 2022. у 07:35

КАТАРИНА Бошковић (18), ћерка лекара српског порекла, настрадала је у саобраћајној несрећи у Масачусетсу, док је двоје њених пријатеља преживело удес.

ЋЕРКА СРПСКИХ ЛЕКАРА ПОГИНУЛА У АМЕРИЦИ: Катарина страдала три недеље после матуре - родитељи објавили писмо (ФОТО)

Фото: Друштвене мреже

Катарина је страдала када се аутомобил у којем је била закуцао у дрво. Девојка, која је била сувозач, остала је на месту мртва, пише Блиц

Катарина је била дете српских лекара, који већ годинама живе у Масачусетсу, а вест о њеној трагичној смрти на друштвеним мрежама поделили су пријатељи породице.

- У осамнаестој години у саобраћајној несрећи живот је изгубила Катарина Бошковић, кћерка Огњенке Надаждин и Свјетлана Бошковића, мојих колега и пријатеља са факултета у Сарајеву, који живе овде у Масачусетсу. Катарина је била бриљантан ђак, спортиста, будући лекар, која је на јесен требала да започне студије на Мекгил универзитету у Монтреалу, Канада.

За људе из Босне, Огњенкина мајка Мира Надаждин је била професор микробиологије на Медицинском факултету, а Свјетланов тата, Сретен Бошковић, професор хирургије и шеф Клинике за трансплантацију - наведено је у једној објави на Фејсбуку.

Несрећа у којој је Катарина страдала догодила се 7. маја, само три недеље након што је прославила матуру.

Амерички медији објавили су писмо њених родитеља.

- Кет је била дивна особа и тежила је да свима пружи руку и помогне. Провела је безброј сати као тркачки тренер и помагала је другима да остваре успех - написали су.

Поред места где је Катарина страдала, пријатељи и породица оставили су цвеће и упалили свеће, а локална црква организовала је бдење.

Младић који је возио аутомобил је лакше повређен и могао би бити оптужен за изазивање несреће са смртним исходом када се заврши истрага.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

УПРАВО САЗНАЈЕМО! Вест коју је Вучић заборавио да саопшти: 100.000 људи који су добили ваучере од 5.000, добиће још 10.000 динара