МЕШТАНИ КРИВЕ ПСЕ ЛУТАЛИЦЕ: Мистериозна смрт пензионера Бранислава Савића (75) из Голубинаца код Старе Пазове

С. КОСТИЋ

28. 01. 2022. у 20:38

УЗРОК смрти Бранислава Савића (75) из Голубинаца, чије је беживотно тело пронађено у четвртак по подне у дворишту куће у којој је живео, биће познат тек након обдукције, а до тада мештани овог села код Старе Пазове и познаници могу само да нагађају шта се тачно догодило овом пензионеру.

МЕШТАНИ КРИВЕ ПСЕ ЛУТАЛИЦЕ: Мистериозна смрт пензионера Бранислава Савића (75) из Голубинаца код Старе Пазове

Пси могли да уђу у двориште кроз рупу у доњем делу капије / Фото С. К.

Како незванично сазнајемо, на Савићевом телу били су видљиви уједи паса, па неки верују да су га усмртили управо пси луталице, док други сматрају да је реч о задесној смрти.

Испред куће, где је живео Бранислав, у самом центру овог сремског села, комшије и познаници кажу да су схватили да се нешто догодило тек када су угледали полицијско возило и Хитну помоћ.

- Он је сам живео, није имао деце, обилазила га је сестра Даница, која живи у Београду. У четвртак, када је она стигла и покушала да уђе, капија је била закључана. На крају је ушла кроз комшијско двориште - каже Никола Вегин (72), први комшија несрећног Бранислава.

Када је крочила у двориште, Даница је угледала тело брата како непомично лежи на земљи, а када му је пришла приметила је трагове уједа. То јој је пробудило сумњу да није можда дошло до насилне смрти, па је позвала полицију.

- Ми смо имали добре односе, али нисмо се посећивали. Раније се бавио земљорадњом, међутим, када је видео да му то баш најбоље не иде, дао је земљу у аренду - прича комшија Никола, додајући да је од јесенас његова сестра почела да му сређује кућу, која је поприлично запуштена.

И остале комшије кажу да су старца више знали из виђења, него што су се дружили и причали са њим.

- Често је шетао по улици. Последњи пут сам га видела пре неколико дана, прошао је поред продавнице - каже једна продавачица.

Да Голубинчани имају проблема са псима луталицама, уверио се се и репортер "Новости" током боравка у овом селу. Поред јурења за аутомобилима, праћења деце при изласку из школе, људи који долазе у продавницу, било је и борбе међу њима и све то на пар метара од куће Савића. Рупа у доњем делу капије управо поткрепљује чињеницу да су пси могли да уђу у двориште. Мештани кажу да кад се накупи много паса луталица, дођу из "Зоо-хигијене", па их одведу у азил, онда их једно време нема, па се опет појаве.

ОБДУКЦИЈA

- Браниславова сестра нам је рекла да је имала контакт са њим пре пет дана, да је био болестан и имао је проблем са високим крвним притиском. На телу нема трагова борбе, насиља, видљиво је било неколико угриза, али они су можда настали и после смрти. Тело је послато на Институт судске медицине и после обдукције знаће се тачан узрок смрти - каже наш извор из полиције.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

У БЕЛЕКУ, У ХЛАДУ БОРОВЕ ШУМЕ: Величанствени хотел из ланца познатог по одличној услузи, квалитету и богатим садржајима