"СВЕ ЈЕ РАДИО ЗА ЋЕРКУ, НА КРАЈУ ЈЕ И ЖИВОТ ДАО" Пријатељ Србина који се удавио у Аустралији спасавајући своје дете у сузама говорио о њему

Новости онлине

26. 01. 2022. у 17:22

- БИО је диван, најбољи од нас - кроз сузе је рекао Вјекослав Јањетовић, најбољи пријатељ Бранка Радуловића (49), хероја Србина из Бања Луке који је настрадао у незапамћеној драми која се одиграла на популарној плажи у Аделејду на југу Аустралије када су таласи његову шестогодишњу ћерку Лару однели далеко од обале.

СВЕ ЈЕ РАДИО ЗА ЋЕРКУ, НА КРАЈУ ЈЕ И ЖИВОТ ДАО Пријатељ Србина који се удавио у Аустралији спасавајући своје дете у сузама говорио о њему

Фото: Јутјуб/ABC News (Australia)/Фејсбук/Branko Radulovic

Радуловић је у Аустралију отишао 1993. године за време рата. Тамо је разрадио свој бизнис и све је, како каже његов пријатељ Вјекослав, радио за ћеркицу, пише Блиц.

- Био је овде у Бања Луци четири месеца, на аеродром смо га испратили нас четворица његових најбољих пријатеља из детињства... Као да смо нешто предосетили... - каже и додаје: "Увек га прати само један од нас."

- Често је долазио у Бања Луку... Купио је овде ауто да има, имање. Радио је од '93, мукотрпно... Тек сада је био, што се каже - "пао на зелену грану". Разрадио је бизнис у Аустралији, куповао је старе куће, реновирао и продавао. Све је радио за ћерку, на крају је за њу и отишао као херој. Стално је говорио, "моја Лара". Никада је није довео у Бања Луку, а нон-стоп је обећавао да ће је довести, да је видимо - каже он и кроз сузе наставља: "Он је, људи моји, имао толико велико срце... Као и његов покојни отац".

Вјекослав каже да Бранкова фамилија живи у Бања Луци, односно, мајка, два брата и сестра, а да му је супруга са ћерком у Аустралији.

- Два брата и сестра исто су били у Аустралији, па су се овде вратили. А Бранко... када год би дошао овде, частио би целу кафану... Шта више да вам кажем, човек велике душе, као и његов отац - прича Вјекослав.

Сахрана ће, према његовим речима, бити у уторак, а као узрок смрти наведено је - гушење.

- Обдукција је готова, он се угушио водом. Имао је пејсмејкер... Сахрана ће бити у уторак - каже он и наводи: "Ми ћемо му овде направити бисту. За годину дана. Како и доликује таквом пријатељу и великом хероју", рекао је Вјекослав.

Подсетимо, Бранко је погинуо када су таласи његову шестогодишњу ћерку однели далеко од обале.

Како су испричали очевици, девојчица се налазила у чамцу за надување, када су наишли таласи који су је одвукли од обале. Бранко је тада обучен улетео у воду како би је спасио, али нажалост у томе није успео, пише Хералдсун.

Мајкл Напер (70) нашао се на плажи када је угледао Радуловића који се се тада борио са јаким таласима.

- Када сам успео да дођем до њега, већ је био под водом. Потом је његово тело испливало и то је био моменат када сам га ухватио за панталоне и окренуо га тако да му лице буде изнад воде. Он је био без свести када су ћерка и он уз помоћ посетилаца на плажи извучени - испричао је Напер.

БОНУС ВИДЕО: СВЕ МЕ СТИГЛО - Бака Нишлије који је покушао да се убије због сиромаштва у сузама прича за "Новости"

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

У РАСКОШНОМ ЗЕЛЕНИЛУ ИЛИ НА БЕЛОМ ПЕСКУ: Ако изаберете хотел Лујо, не морате да бирате, ту су и плажа са белим песком и прелепа шума