ВАТРОГАСНОМ ПРУГОМ СТИГЛИ ДО 16. СПРАТА: Детаљи пожара на Новом Београду, угашена ватра, евакуисан старији мушкарац (ФОТО+ВИДЕО)

С. ВИДАЧКОВИЋ

25. 01. 2022. у 17:45

САМО срећа и брза интервенција ватрогасаца помогли су да пожар, који је плануо у солитеру на Новом Београду, се не прошири и не доведе до веће трагедије са смртним исходом.

ВАТРОГАСНОМ ПРУГОМ СТИГЛИ ДО 16. СПРАТА: Детаљи пожара на Новом Београду, угашена ватра, евакуисан старији мушкарац (ФОТО+ВИДЕО)

Фото: С. Видачковић

Пожар је избио око 16 часова, на 16. спрату солитера у Париске комуне 61.

- Комадно-оперативни центар ватрогасне спасилачке бригаде Београд је у 16.09 часова примио дојаву да је дошло до пожара у солитеру у Париске комуне. На лице места је упућено седам ватрогасних возила са 27 ватрогасаца који су и поред тешких услова у саобраћају стигли на лице места за пет минута, затекли пожар на 16. спрату, на површини од 20 квадрата, у стану од 70 квадрата. Том приликом једна старија особа је спасена, без видљивих повреда - рекао је Милош Мајсторовић, командант Ватрогасно - спасилачке бригаде Београд.

Брзом интервенцијом ватрогасаца - спасилаца ватра је спречена да се разбукти и прошири по овој двадесетоспатници, а старац евакуише неповређен. Иначе у овом стану живе отац и ћерка. Старији човек је био сам у стану кад је избила ватра, а она је ба на послу. Још увек није познат узрок, а ватрогасци су, како јавqа репортер ”Новости” и даље на месту пожара.

Гашење пожара је могло да буде отежано, јер у овом солитеру нема хидраната, али су срећом ватрогасци опремљени и за такве ситуације.

- Ватрогасци спасиоци се искључиво ослањају на нашу опрему, наша средства, ми развлачимо такозвану ватрогасну пругу, што је био случај о овога пута, до 16. спрата - објашњава командант Мајсторовић. - Наравно да је потребно имати хидрантску мрежу у згради и свакој стамбеној јединици и на тај начин олакшати посао не само ватрогасцима, већ и станарима који су у близини и који могу да реагују на правио начин и да са тог хидранта уз помоћ опреме која је на њему да угасе почетни пожар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НА ПРЕЛЕПОЈ ЕГЕЈСКОЈ ОБАЛИ: Ексклузиван хотел са одличном услугом, врло специфичан по томе што је смештен на сопствено полуострво