СМРТ ОЦА И СИРОМАШТВО ГА ОДВЕЛИ У ОЧАЈ: Младић (22) из Ниша, син војног инвалида, покушао самоубиство, није могао да издржава браћу и сестре

Ј.Ћосин

19. 01. 2022. у 12:51

Нишлија Н. Ц. (22) покушао је ноћас да се убије скочивши са трећег спрата породичне куће у нишком насељу Брзи Брод, а према незваничним информацијама, узрок томе је сиромаштво јер не може прехранити браћу и сестре.

СМРТ ОЦА И СИРОМАШТВО ГА ОДВЕЛИ У ОЧАЈ: Младић (22) из Ниша, син војног инвалида, покушао самоубиство, није могао да издржава браћу и сестре

Фото: Принтсцреен/Јутјуб

До породичне драме дошло је око 3.45 сати када је младић скочио са висине од око шест метара, али је пад ублажила гомила грања па је задобио лакше телесне повреде. Збринут је у нишком УКЦ, где је установљено да је задобио огуљотину на левој страни чела, свестан је и комуникативан, али ће бити обављена додатна дијагностика.

Овим поводом огласила се нишка хуманитарка Марина Адамовић, која је позвала Нишлије да помогну овој породици.

- Тај младић и његово петоро браће и сестара живе у огромној немаштини, након смрти њиховог оца Ј. Ц., ратног војног инвалида. Према мојим сазнањима, једини приход им је бакина пензија. Позивам суграђане да почну са прикупљањем хране и других потрепштина јер им, како сам чула, све недостаје – казала је Марина.

Ј.Ћосин

Она објашњава да је од пријатеља ове породице добила информацију да је Центар за социјални рад имао намеру да децу збрине у хранитељским породицама, али да је Н. Ц. желео да их задржи све на окупу.

- Позивам надлежне да помогну овој породици, отворићемо и хуманитарни рачун за прикупљање новчаних средстава. Њихов отац се борио за ову земљу и најмање што заслужује је да му деца буду збринута – рекла је Марина.

Како сазнајемо, Центар за социјални рад интензивно се бави овом породицом.

- Тај младић је јуче био у Центру за социјални рад, одазвао се позиву на разговор с обзиром на то да је у току поступак за постављање стараоца његовој браћи и сестрама. Он је заинтересован да преузме старатељство над свима њима јер је једини пунолетан. Центар поступа у најбољем интересу ове породице, у том смислу испитују се његови капацитети, односно способност да брине о породици. Прва идеја је била да буду смештени по хранитељским породицама, али је узето у обзир да је боље да остану заједно – наводе наши саговорници упознати са овим случајем.

Како сазнајемо, Центар је у више наврата исплаћивао једнократну новчану помоћ овој породици, куповао намирнице, а деца су добила и пакетиће за Нову годину.

Како нам је потврђено, још нису остварили право на породичну пензију покојног оца, тај поступак је у току. 

БОНУС ВИДЕО: 

ВИШЕ СИНОВА НЕМАМ, СВУ ПЕТОРИЦУ САМ САХРАНИЛА: Несрећна судбина Живке Марковић из Варварина

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ТЕШКА НЕСРЕЋА КОД КРУШЕВЦА: Једна особа погинула, троје повређено