УМЕСТО ДА СЛАВЕ РОЂЕНДАН, ГРЦАЈУ У СУЗАМА: Туга у кућама настрадалих младића код Вршца (ФОТО/ВИДЕО)

Ј. Ј. БАЉАК

18. 01. 2022. у 14:08 >> 20:27

УМЕСТО славља уз рођенданску торту, осмехе и најлепше жеље, породица трагично настрадалог младог фудбалера Кристијана Миошка из Вршца, у уторак је, на његов 19. рођендан, неутешно грцала у сузама. Отац, мајка и млађа сестра, неми од бола, примали су саучешћа од пријатеља и родбине у својој кући у Поп Маринковој улици, али утехе није било.

УМЕСТО ДА СЛАВЕ РОЂЕНДАН, ГРЦАЈУ У СУЗАМА: Туга у кућама настрадалих младића код Вршца (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Фацебоок

Овај тинејџер погинуо је у понедељак ујутру, између четири и пет сати, заједно са својим пријатељем, такође фудбалером, Марианом Матићем (20), родом из села Јасеново код Беле Цркве.

Аутомобил који је Кристијан возио, под још неразјашњеним околностима је прешао са десне на леву коловозну траку, пробио ограду моста на улазу у вршачко село Влајковац и упао у канал Дунав - Тиса - Дунав. Тек око осам сати изјутра, након дојаве да се у води налази возило, пронађена су њихова беживотна тела, заглављена између задњег седишта и гепека.

- Кристијан је у недељу унапред прославио рођендан са друштвом. Били су у Вршцу, а онда је са Марианом одвезао једну другарицу у оближње село Загајица, одакле је и он родом. У повратку им се десила та страшна трагедија - каже, за "Новости", близак пријатељ породице Миошко. - Они су дивна породица. Пре неколико година су се из Загајице преселили у град. Купили су лепу кућу, пронашли ту свој мир, али, нажалост, мира у души више никада неће имати.

И у Јасенову је у уторак било сабласно. Родбина и пријатељи долазили су у кућу у Улици Саве Мунћана, у којој живе отац, бака и дека Мариана Матића. Биле су ту и Марианове две сестре и мајка, које живе у Вршцу. Чекали су да им погребници допреме његово тело из вршачке болнице, како би га у среду сви заједно сахранили.

- Отац није дозволио да се уради обдукција, тако да не знамо од чега су момци тачно преминули. Они верују да су се удавили и не желе даље да полемишу о томе, нити да продужавају ову агонију. Довољно им је све ово болно - рекао нам је близак рођак Матића.

Комшије за овог младића имају само речи хвале. Кажу да је био диван и веома перспективан фудбалер. Откако су му се родитељи развели, више времена је проводио у Вршцу, али је често долазио и у Јасеново.

- Већ дуго је живео у Румунији, мајка му је родом одатле. У Темишвару је завршио посебну школу за фудбалске таленте, а пре две године је почео професионално да се бави тим спортом. Играо је у румунској другој лиги. Имао је велике планове, желео је да оствари инострану каријеру, али судбина је хтела да му се живот прерано угаси - каже један од комшија.

 

Даља истрага треба да утврди да ли је возило у којем су настрадали младићи било исправно у тренутку незгоде, којом брзином је возио Миошко , као и да ли су имали контакт са другим возилом.

У СРЕДУ ОБА СПРОВОДА

ДОБРИ другари, који су заједно отишли у смрт, биће и сахрањени истог дана. Спровод Кристијана Миошка је у среду у 12 часова на Градском гробљу у Вршцу, док ће Мариан Матић бити сахрањен у 14.30 на сеоском гробљу у родном Јасенову.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)