ТРАГЕДИЈА ЗА ТРАГЕДИЈОМ Тужна судбина породице Новак: Отац преминулог Дејвида херојски настрадао прошле године

Novosti online

06. 12. 2021. у 16:06

ОКО 19 часова у недељу увече Дејвида Новака (31), без свести, у купатилу породичне куће у Сутјесци код Зрењанина, пронашла је мајка Лавињика.

ТРАГЕДИЈА ЗА ТРАГЕДИЈОМ Тужна судбина породице Новак: Отац преминулог Дејвида херојски настрадао прошле године

Фото: Приватна архива

Одмах је позвала Хитну помоћ, а у зрењанинском Ургентном центру само је констатована смрт младића који је био омиљен у Сутјесци, возио је камион и тако зарађивао за живот. Мада званичних потврда још нема и чека се извештај са обдукције, постоји сумња да се несрећни Дејвид угушио услед велике концентрације плина.

Породица Новак још се није опоравила од смрти Дејвидовог оца Тита, који се прошле године, покушавајући да спасе колегу, удавио у језеру у оквиру рибњака у Неузини. Сада их је поново задесила велика трагедија.

Дејвид и брат Дарио Фото: Приватна архива

 

- Не знам заиста детаље, али како чујем несрећа се догодила нешто пре 19 часова. Дејвид је дуго био у купатилу, а његова мајка се забринула што га толико дуго нема - прича рођак несрећног Дејвида и додаје да је лекар у колима Хитне помоћи покушао реанимацију, али да је све било узалуд.

ПРЕДОСЕЋАЈ

Несрећни Дејвид је обожавао песме Томе Здравковића. Само пет дана пре трагичне смрти, на свом "Фејсбук" профилу, Дејвид је објавио песму Томе Здравковића и написао "Хеј судбино моја проклета".

У породичној кући Новакових туга и мук. Родбина ишчекује Дејвидовог годину млађег брата Дариа, који треба да стигне из Канаде, где је пре месец и по отишао код супруге.

- Заиста тужна судбина. Дејвид је тешко поднео херојску смрт оца Тита, који се, спасавајући колегу Вељка Вујасковића, удавио у језеру Свети Никола, у оквиру рибњака у Неузини - каже уплакана, у неверици, комшиница из улице.

Дејвидов покојни отац Тито, једини човек у Југославији са именом маршала некадашње државе, као јунак трагичне приче на рибњаку био је у најужој конкуренцији "Вечерњих новости" за "Најплеменитији подвиг године". Дејвиду и његовом брату је због тога било изузетно драго и својски су се трудили да на прави начин опишу свог оца, који се осим што је био глава породице, увек трудио да синове научи правим вредностима живота и односа према другима.

- Са оцем, отишао је део мене, део нас, мајка је неутешна и много пати - говорио је Дејвид тада. - Али ми морамо да наставимо живот и окренемо се обавезама и послу, јер је и наш отац био максимално посвећен свом послу и возио је камион свуда по Европи.

Нажалост, све жеље, надања и планови младог Дејвида остали су неиспуњени...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)