ВОЗ ГА ЈЕ УДАРИО И ОДБАЦИО: Трагедија код Ниша, маћеха настрадалог очајна – Био ми је помоћ и утеха!

Ј. ЋОСИН

02. 12. 2021. у 19:07

СЛАВИША Стаменковић (59) из села Мезграја код Ниша погинуо је у среду на пружном прелазу у овом селу, када га је, како се сумња, ударио воз који се кретао од Ниша ка Алексинцу и на његову несрећу, одбацио на суседни колосек којим је у том тренутку наилазила железничка композиција из супротног правца.

ВОЗ ГА ЈЕ УДАРИО И ОДБАЦИО: Трагедија код Ниша, маћеха настрадалог очајна – Био ми је помоћ и утеха!

Фото: Ј. Ћосин

Он је живео са маћехом Душанка јер је у детињству остао без мајке, пре неколико година преминуо му је отац, а јануара ове године и рођени брат Драгослав.

- У ову кућу сам дошла 1968. године, затекла сам двоје мале деце које сам подигла као своју. Након што ми је умро супруг, а ове године и пасторак Драгослав, Славиша ми је био велика помоћ и утеха. Били смо јако блиски, јуче сам била у Нишу а он је сређивао братовљев гроб. Кад смо стигли кући, заједно смо вечерали, поседели а онда је он отишао ка центру села до продавнице да купи цигарете. Није прошло много кад ми је на врата дошао комшија и казао да је Славиша погинуо. Закукала сам на сав глас, једва сам отишла до пруге, нису ми дали да приђем да га последњи пут видим. Не знам шта се десило, чула сам да је, после проласка воза из Ниша, Славиша кренуо преко пруге, али је из супротног правца наишао други који га је усмртио. Ту је дупли колосек, има неког жбуња, прегледност није добра, могуће је да га је воз заслепео. Како год било, њега више нема – јадиковала је Душанка.

Славишин пријатељ Звездан Нешић понудио јој је помоћ у најтежим тренуцима.

- Био је добар, вредан човек, радио је у оближњој шљункари. Као ни покојни Драгослав, ни Славиша се никада није женио, нити је имао децу. Маћеха им је након очеве смрти била велика подршка, а и они њој. Много јој је тешко, сви покушавамо да јој се сада нађемо. Славишин послодавац ће организовати и платити сахрану . Страшно је то што је страдао усред села, али то је могло свакоме од нас да се деси. Пруга иде посред Мезграје, а возови неки пут баш нечујно пролазе и то је Славиша платио главом – казао је Нешић.

Фото: Ј. Ћосин

Место трагедије

Железнице Србије саопштиле су да се несрећа догодила на путном прелазу између Грејача и Трупала, када је пешак покушао да пређе преко пруге у тренутку када су полубраници били спуштени.

- На пешака је налетела локомотива железничког превозника „АБ превоз“ и он је том приликом усмрћен. Тај путни прелаз обезбеђен је полубраницима који су у тренутку несреће исправно радили и били спуштени, као и знацима саобраћајне друмске сигнализације – наведено је у саопштењу.

Тело преминулог човека по налогу ВЈТ у Нишу упућено је у Институт за судску медицину ради обдукције.

БОНУС ВИДЕО - Језив снимак: Жену покосио аутомобил на пешачком прелазу у Новом Пазару

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)