ЗА БОЈАНОМ ТУГУЈЕ БОЛЕЧ: Сахрањена трећа жртва експлозије у фабрици у Лештанима

С. В.

28. 11. 2021. у 07:30

НА ГРОБЉУ у насељу Болеч, надомак Београда, јуче је сахрањен Бојан Ружић (28), трећа жртва експлозије која се у уторак догодила у фирми ракета и ракетног горива "Едепро" у Лештанима.

ЗА БОЈАНОМ ТУГУЈЕ БОЛЕЧ: Сахрањена трећа жртва експлозије у фабрици у Лештанима

Фото З. Јовановић

Иако су се његови најближи надали чуду и молили се да преживи, тешке опекотине с којима је примљен у Ургентни центар угасиле су овај млади живот, после дводневних напора лекара. Стравична детонација однела је и Миљана Јојића (38) и Милоша Саковића (21).

Неутешна родбина, пријатељи и колеге погинулог Бојана јуче су од јутра пристизали у кућу жалости у Болечу, где је он живео са мајком. Ту је тачно у подне одржано опело, после чега је тужна поворка кренула ка сеоском гробљу. Када су се чула црквена звона, а возило са телом младића кренуло ка његовом вечном почивалишту, гробљем се проломио јаук и плач неутешне мајке за сином јединцем.

- Јој Бојане, сине, шта ћу сад без тебе - изустила је сломљена жена када се ковчег спуштао у раку, а потресни призор свим присутнима натерао је сузе на очи. На јучерашњем испраћају окупљени су причали како је Бојан био дечко за пример, душа од човека, спреман сваком да помогне. Са завршеном електротехничком школом, већ две године радио је у компанији "Едепро". Наводно, кобног дана после детонације, Бојан је некако успео да истрчи из фабрике и уђе у свој аутомобил, који је био на паркингу за запослене.

Фото З. Јовановић

- Међутим, кад је требало да крене, гелер је пао на возило које се запалило, тако да је он жив горео у колима - причају мештани Болеча.

- Јадна његова мајка, остаде без онаквог сина, не знам како ће да поднесе све ово, поготово сад кад јој је кућа празна.

Прилаз погону "Едепро" на Кружном путу јуче није био блокиран, али полицијска екипа која дежура тик до објекта не дозвољава заустављање у близини фабрике. Како су нам рекли, увиђај на терену који обавља Друго основно јавно тужилаштво заједно са Вишим тужилаштвом још увек траје. Иако још увек нема званичних информација о могућем узроку експлозије, сазнајемо да истрага иде у два правца: испитивању придржавања мера заштите непосредно пре детонације, као и тачном утврђивању свих радњи које су се у погону и магацину дешавале у том моменту.

Место где је некад било складиште ракета, Фото З. Јовановић

Сва насеља у близини Бубањ потока у уторак око 14 часова потресао је снажни прасак из магацина компаније "Едепро". Страдала су тројица радника, а повређено је њих 20. Гелери су оштетили око 70 кућа у Лештанима, стакла на прозорима и улазним вратима су попуцала.

Житељи овог приградског насеља и даље су узнемирени због инцидента у њиховом комшилуку.

ПОПРАВЉЕНИ КРОВОВИ

КРОВОВИ на три куће у Лештанима, које су оштећене услед детонације из фабрике "Едепро", јуче су обновљени. Општина Гроцка формирала је комисију која је дан после експлозије обилазила домаћинства и пописивала оно што су гелери уништили. Такође, челници Скупштине града Београда одлучили су да се додели једнократна новчана помоћ породицама страдалих радника.

Родбина и пријатељи на сахрани младог радника, Фото З. Јовановић

"ЗНАМ ДА СИ СЕ БОРИО ДО КРАЈА"

ДРУШТВЕНЕ мреже пуне су потресних порука Бојанових пријатеља, колега и рођака, који се на овај начин опраштају од трагично преминулог младића.

- Нека ми те анђели чувају, почивај у миру мој брате, запамти једно, а то је сигурно - ти и ја срешћемо се опет и тада ћемо се лепо испричати. Твоја слика, лик, дело неће избледети док год сам ја жив. Поносим се тобом, живећеш у мени, знам да си се борио до краја јер си борац. Воли те твој брат и чекај ме. Почивај у миру лепи мој - написао је Бојанов брат од тетке Ђорђе Црномарковић на "Инстаграму".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)