САЗНАЈЕМО: Погинули у експлозији код Лештана имао само 38 година

С. Видачковић

23. 11. 2021. у 16:47

КАКО "Новости" незванично сазнају укупно је 16 повређених у експлозији у фабрици ЕДеПро код Лештана, а један погинули је 1983. годиште.

САЗНАЈЕМО: Погинули у експлозији код Лештана имао само 38 година

Фото: М.Анђела

- Ватрогасно спасилачка бригада Београд је у 14 часова и 13 минута примила позив да се догодила експлозија у погону код Бубањ потока. По доласку наших екипа, видели смо да се експлозија догодила у магацину ракетног горива површине 260 квадрата где је било складиштено 500 ракета са по 30 килограма горива. Овом приликом, нажалост, страдала су два радника, а 16 је повређено. Ватрогасне екипе су уз помоћ полиције и Хитне помоћи успеле да спасу четири цовека. На лицу места било је 11 ватрогасних возила са 56 ватрогасаца. Погон је запошљавао по 40 радника у смени. У овом тренутку ситуација је стабилизована. Наше екипе заједно са полицијом и Хитном помоћи остају на лицу места до потпуне санације простора, а све мере које смо предузели су у циљу спречавања последица по наше суграђане - рекао је командант ватрогасне бригаде Милош Мајсторовић.

Он је рекао да не може да гарантује да неће бити нових експлозија.

 

На терену су четири ватрогасна возила са 16 ватрогасаца који дежурају и врше, заједно са полицијом, претрагу осталог дела терена.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)