ОПРОШТАЈ ОД ТРАГИЧНО СТРАДАЛЕ МАЈКЕ И СИНОВА: Више стотина људи испратило Периће на вечни починак (ФОТО)

Ј. ЛЕМАЈИЋ

27. 10. 2021. у 13:36 >> 20:19

ЛЕЛЕК стотине душа парао је у среду небо над Чонопљом. До вечне куће на гробљу овог сомборског села, мајку и синове - Радмилу (54), Душка (35) и Дамира (38) Перића испратили су њихови најмилији и многобројни рођаци и пријатељи.

ОПРОШТАЈ ОД ТРАГИЧНО СТРАДАЛЕ МАЈКЕ И СИНОВА: Више стотина људи испратило Периће на вечни починак (ФОТО)

Фото: Ј.Лемајић

И камен би заплакао. Три одра један до другог. Мајка између два сина, који су јој цео живот били као зенице ока. Насупрот њима, скамењен од бола стоји отац Чедо, не престаје да љуби слике синова и супруге.

- Децо моја, анђели моји, како сте ме сви тако напустили - гушећи сузе јецао је отац.

Над покровима чују се јецаји и Душкове супруге Иване, тетке Душанке, сестре Јелене...

Њихови животи угашени су у стравичној саобраћајној несрећи код Окучана у Хрватској. Отишли су у Босну да обиђу кућу Радмилине мајке, када је на њихов "рено" налетео камион са приколицом.

- Толико је била срећна што оба сина иду са њом да обиђу родитељску кућу и родбину. Није могла ни да наслути да ће то бити њихово последње путовање - каже породични пријатељ. - Црне вести стигле су из Окучана. Надали смо се да је грешка, да су у питању неки други људи. Црна спознаја распршила је сва наша надања.

Чонопља овакву трагедију не памти. Уз "Посмртни марш", река људи испратила је Периће на вечни починак.

- Шта нам се ово дешава и чије цехове плаћамо? Из дана у дан лоше вести и црнило смрти је преплавило наше место. Тужни су дани и још тужније ноћи, а сванућа нема ни на видику - кажу мештани. - Читав живот смо у овом селу и овако нешто се није догодило. Душко и Дамир су били дивни момци, за пример. Душко је завршио за кувара и кажу да је прави мајстор у кухињи. Са братом је током летње сезоне радио у једном познатом ресторану у Хрватској - он је радио као кувар, а Дамир као конобар. И сад да овако млади окончају живот.

КАМИОН СМРСКАО "РЕНО"

КАКО је саопштила хрватска полиција, Армин Б. (25) који је управљао камионом са приколицом који је налетео на "рено" у којем су били Перићи, брзину вожње, како је утврђено, није прилагодио условима на путу. У једном тренутку је прешао на супротну страну пута, а тад му је у сусрет наишао "рено" којим је управљао Дамир Перић, пише у кривичној пријави младом возачу:

- Камион је прво ударио у заштитну ограду, а онда је задњим делом закачио предњи део аутомобила. Како је наставио да се креће неконтролисано, ударио је и у задњи део возила.

Фото: Ј.Лемајић

 

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)