ПУКАО АНКЕР, ЉУБИША ПАО СА ОСАМ МЕТАРА ВИСИНЕ: Детаљи трагедије у Неготину - истражују се околности несреће

С.М.Ј.

19. 10. 2021. у 18:27

ЉУБИША Петрикић, власник СР “Петрика” са седиштем у Неготину погинуо је данас у кругу хемијске индустрије “Еликсир Прахово” Д.О.О док је као подизвођач обављао радове на опшивању олука на Хали 1.

ПУКАО АНКЕР, ЉУБИША ПАО СА ОСАМ МЕТАРА ВИСИНЕ: Детаљи трагедије у Неготину - истражују се околности несреће

Фото: Д. Дозет/Депоситпхотос

Петрикић је изводећи лимарске радове био прописно обучен личним заштитним средствима и везан сигурносним опасачем. Из, за сада неутврђених разлога, анкер који је био везан за бетон и који је држао уже којим је Петрикић био везан, изненада је пукао, због чега је несрећни човек пао са висине од осам метара.

У тренутку рада носио је и кацигу и заштитно одело, али су, нажалост, повреде биле такве да је преминуо.

Како је до несреће дошло нико поуздано не може да каже, с обзиром да је у том тренутку Петрикић радио у непосредној близини двојице својих радника, са бочне стране Хале 1 у којој се складиште „Еликсирови“ производи.

Узрок ће, наводе надлежни, накнадно бити утврђен. На лице места одмах су дошли представници Министарства унутрашњих послова Неготин, као и инспектор Одсека Инспекције рада за Борски управни округ, који ће на основу утврђеног чињеничног стања предузети све одговарајуће мере у оквиру своје надлежности.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО: СНИМЦИ СА МЕСТА НЕСРЕЋЕ: Ово је градилиште на Вождовцу на ком је повређен радник

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)