БРАЋА ГЛЕДАЛА КАКО ГА УБИЈА МАШИНА: Детаљи страшне трагедије у Крњачи - Дошао да заради за породицу, враћају га у ковчегу

Ш. Маровић

22. 09. 2021. у 18:59

ГРАЂЕВИНСКИ радник В.С.(36) трагично је настрадао данас око 15.50 сати на градилишту у улици Два 36 у Партизанском блоку у Крњачи.

БРАЋА ГЛЕДАЛА КАКО ГА УБИЈА МАШИНА: Детаљи страшне трагедије у Крњачи - Дошао да заради за породицу, враћају га у ковчегу

Фото: Приватна архива

Екипе Хитне помоћи после десетак минута дошле су на место несреће, али су лекари могли само да констатују смрт несрећног човека. Како смо сазнали, камион за бетон био је паркиран на градилишту, подупрт са два стабилизатора, док је В.С. управљао цревом дужине 50 метара и изливао стуб. Одједном су стабилизатори попустили, камион се потпуно преврнуо, а мушкарца је "кашика" уз коју је било прикачено црево ударила у груди и оборила на тло.

- Несрећни човек пао је са шест метара висине и нажалост одмах преминуо - каже наш извор. - Зграда на којој се радило поседује све неопходне дозволе за извођење радова, а окачена је и информациона табла.

Иако је В.С. имао сву грађевинску опрему на себи, кацигу и прслук, то није успело да му ублажи пад и последице су биле кобне. Ударио је директно у бетон, при чему је задобио напрснуће грудног коша и ребара. Сви радници, њих тридесетак, одмах су дотрчали до колеге како би му помогли, а позвана је Хитна помоћ. Такође, у Партизански блок дошли су и ватрогасци, као и полиција.

Фото: Приватна архива

Преминули радник родом је из Шапца, а у престоници је радио на неколико градилишта. Са њим су грађевинске послове на изградњи вишеспратнице у Крњачи радила и двојица његове браће, који су били на месту несреће.

- Слике су заиста биле потресне. Један брат није могао да прича од шока и неверице - сазнајемо на градилишту.

Такође, ни остали радници нису могли да верују да се ово десило. Сви имају речи хвале за младог човека, за којег тврде да је био предан послу. У Београд је дошао како би зарадио новац за своју породицу и ето шта се десило. На место несреће дошли су и инвеститори објекта, који су у неверици посматрали градилиште. Органи реда више од сат времена вршили су увиђај на месту несреће.

РАДОВИ ПОЧЕЛИ У АПРИЛУ ГЛАВНИ извођач радова на градилишту у Улици Два 36 је фирма "Милош Рољевић ПР грађевинска радња" из Београда. Радови на изградњи почели су у априлу ове године, док је рок за завршетак октобар наредне. По завршетку објекат би требало да има приземље и четири спрата. ИНСПЕКЦИЈА РАДА ЗБОГ несреће која се јуче догодила у Крњачи на терен је изашла и инспекција рада, како би се утврдило да ли је радник имао радну дозволу. Такође, проверава се да ли је камион био постављен на прави начин, пошто је тло у том делу изузетно нестабилно.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)