АЛЕКСАНДАР (17) ПОЗАЈМИО МОТОР И ПОГИНУО Бака неутешна: "Рекао да иде по девојку и да купи прстен" (ФОТО)

Ј. Ћосин

20. 09. 2021. у 15:37

ЧИТАВ дан је брао кукуруз, опрала сам му патике пре него што је отишао да се види са друштвом. Питала сам га куд је кренуо, а како је увек био шаљивџија и тада се нашалио да иде по девојку и да јој купи прстен.

АЛЕКСАНДАР (17) ПОЗАЈМИО МОТОР И ПОГИНУО Бака неутешна:  Рекао да иде по девојку и да купи прстен (ФОТО)

Фото: Ј.Ћосин

Кад нам је на врата закуцала полиција, следили смо се.

Казали су да је све готово и да су тело послали на обдукцију. Не могу да схватим да га више нема, био ми је златан, вредан, није пио. Радовао се осамнаестом рођендану, недавно је био код друга, казао је да је код њега било мало гостију, а да он жели велико славље. Јао мени, моје златно дете.

Овако кроз сузе и јецај описује црну недељну ноћ бака Вера Савић чији је уник Александар С. (17) из мерошинског села Азбресница страдао у саобраћајној несрећи која се догодила око 21.50 сати у суседном Јовановцу, када је несрећни младић позајмио је мотор "Yамаха" од друга да га испроба. Спустио се из Азбреснице у суседни Јовановац где је на једној кривини изгубио контролу, ударио у стуб од једне капије и на лицу места преминуо.

Тинејџер није имао заштитну кацигу која је можда могла да му сачува живот, с обзиром на то да је у бетонски стуб ударио главом. Несрећи је засигурно допринело и неискуство, јер Александар није имао дозволу за управљање мотоциклом, а техничка исправност двоточкаша је такође упитна јер није био регистрован.

Фото: Ј.Ћосин

 

Несрећа се догодила испред куће мештанина Јовановца, Јоргована Банковића који признаје да се још опоравља од стравичног призора.

- Јуче сам сахранио ташту, па сам читавог дана рашчишћавао кућу након одласка људи који су је испратили на последњи починак. Око 22 сата био сам заузет уклањањем гајби и флаша. Одједном сам зачуо звук мотора, а затим страшан тресак. Супруга се препала, помислила је да сам нешто оборио. Истрчао сам на улицу, имао сам шта да видим. Дечко је лежао непомичан, пришао сам му и проверио пулс, није давао знакове живота. Неописиво је оно што сам видео, крв је била свуда, схватио сам да није имао никакве шансе да преживи. Знам га добро, али је био у таквом стању да га нисам препознао. Убрзо су дошли неки младићи и казали ми о коме се ради - описује Банковић несрећу.

Фото: Ј.Ћосин

 

С обзиром на то да је пензионисан после полицијске службе, Јоргован је одмах предузео мере да спречи да још неко страда на овом иначе веома прометном путу.

- Отрчао сам по трокуте, упалио показиваче и позвао Хитну помоћ и полицију. Ништа више нисам могао да урадим. Не знам због чега је дошло до несреће, непосредно пре тог места је кривина, могуће је да га је избацила, а на коловозу има и песка, па је могуће да је проклизао - казује узнемирени човек.

У кући настрадалог младића у понедељак је текло много суза. Бројни родбина и пријатељи окупили су се како би се нашли породици у најтежим тренуцима.

Његов рођак Жарко Перић и тетка Виолета Малетић скрхани од бола о младићу имају само речи хвале.

- То је било једно вредно дете, терао је дрва, кукуруз, ђубре на њиву. Тог јутра сам га видео са две приколице, читав дан је возио кукуруз. Увече је изашао да се види са друштвом, баба му је казала да се врати раније, данас је требало да наставе да беру кукуруз, и ето шта га снађе - казао је потрешени рођак.

Фото: Ј.Ћосин

Место где је Александар страдао

Виолета каже да мотоцикл на коме је страдао није био његов.

- Он је имао мотор, али мањи, овај је био снажнији, изгубио је контролу, могуће је да је и брзо возио. Било је и мало кише, можда је коловоз био клизав. Ко зна шта се стварно десило, али је Александра коштало живота - рекла је Снежана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)