ПАС ЈЕ И РАНИЈЕ ПОКАЗИВАО ЗНАКОВЕ АГРЕСИЈЕ: Исповести кошија Милоратке коју је до смрти изуједао шарпланинац

Novosti online

17. 09. 2021. у 16:45

ВИШЕ јавно тужилаштво наложило је обдукцију тела Милоратке Вељковић (69), која је преминула прекјуче након што ју је њен пас шарпланинац у дворишту куће у Крагујевцу изуједао до смрти.

ПАС ЈЕ И РАНИЈЕ ПОКАЗИВАО ЗНАКОВЕ АГРЕСИЈЕ: Исповести кошија Милоратке коју је до смрти изуједао шарпланинац

Фото: ucentar.rs

Обдукција је показала да је узрок смрти претерано крварење из врата и да је несрећна жена по лицу и глави имала више угриза! Пас је, како сазнајемо, ухваћен и смештен у надлежну установу.

Милоратку је пас којег је последњих година имала и свакодневно хранила напао поред своје кућице у дворишту. Ужасној сцени нико није сведочио, а како медији сазнају, тело жене је пронашла њена ћерка.

- Утврђено је да има угризе по врату и десној страни лица. Кобан је био угриз за врат - рекао је извор за медије.

Када је жена пронађена позвани су полиција и Хитна помоћ, али нико у први мах није могао да приђе месту трагедије, зато што је животиња деловала агресивно па је постојао страх да би могла још некога да нападне. Полицајци су тада позвали Службу зоохигијене Јавног комуналног предузећа "Шумадија", која је пса збринула у својим просторијама.

- Служба је добила позив Полицијске управе да збрине пса који је у Крагујевцу усмртио власницу. Наши запослени изашли су на терен и на лицу места затекли поред беживотног тела жене пса на повоцу који није био агресиван, али је показивао знаке узнемирености - саопштено је из ове установе.

Комшије кажу да је увиђај трајао сатима

О даљем поступању са псом сада чекају налог Тужилаштва.

- Како је у питању власнички пас, наше екипе су га ухватиле и сместиле у карантин у просторијама Зоохигијене. Сва даља поступања у вези са тестирањем и збрињавањем одвијаће се по налогу Тужилаштва - пише у сопштењу.

Како су јуче комшије испричале медијима, претпоставља се да је жена била сама код куће у тренутку напада јер нико од укућана ни комшија није видео или чуо када је пас скочио на њу.

- Да смо видели, сигурно бисмо јој помогли, ми смо сазнали шта се десило тек кад је дошла полиција - рекле су шокиране комшије и додале да је увиђај трајао сатима, а да из поредице преминуле нико није могао да прича јер су у шоку:

- Они су сви ван себе, не могу да верују да се ово догодило, треба их разумети, доживели су шок. Милоратка је годинама чувала и хранила то куче и никоме није јасно како је могло да је растргне. Могуће да је јуче отишла да га нахрани и да ју је тада напао - казао је један комшија.

Међу окупљенима се могло чути и да је пас и раније показивао агресију, као и да га је због тога Милоратка везивала иза куће, а на капији је био истакнут натпис "Чувај се пса".

- Знамо да је комшиница тог кера набавила пре неколико година и да га је јако волела. У почетку је био пуштен у дворишту, али се стално пео на ограду и лајао. После неког времена је почела да га везује иза куће и није га више пуштала да се слободно шета по дворишту - испричали су.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)