ЖРТАВА НЕМА, ШТЕТА ОГРОМНА: Епилог огромног пожара у некадашњој пиротској фабрици “Столар” (ФОТО+ВИДЕО)

В. ЋИРИЋ

09. 09. 2021. у 19:15

ПОЖАР који је у четвртак ујутро око 05.30 часова букнуо у халама некадашње фабрике дечјег намештаја и креветаца “Столар” у Пироту, после четворочасовног гашења у коме је учествовало 20 ватрогасаца са девет возила, стављен је под контролу.

ЖРТАВА НЕМА, ШТЕТА ОГРОМНА: Епилог огромног пожара у некадашњој пиротској фабрици “Столар” (ФОТО+ВИДЕО)

Фото: В. Ћирић

Да су ватрогасци успели да спрече ширење на околне хале и блиске куће потврдио нам је и Миљан Панчић, командир пиротске Ватрогасно-спасилачке чете и начелник Сектора за ванредне ситуације.

- Људских жртава, као ни повређених особа, нема, а ватрогасци су реаговали одмах након прве дојаве у 5 часова и 33 минута. Стихија је буктала на на вбише од 1.200 квадрата у старој хали око које су такође дотрајале зграде са крововима од дрвене конструкције - рекао је Панчић.

Некадашња фабрика “Столар” је одавно отишла у историју као и многе пиротске фирме, а у погону који је јутрос изгорео, један закупац последњих година производио је пелет. Гомиле сировине, односно дрвета за производњу пелета су наслагане крај погона у пламену, међутим тај материјал није на сву срећу није захваћен. Да је којим чудом ватра допрла до њега, проблем би био неупоредиво већи.

Како су нам казали поједини житељи насеља Радин Дол, у коме се налази толико помињани погон, у једном делу је други закупац имао складиштене коже које су по свему судећи такође изгореле.  Током гашења повремено су се чуле слабе детонације које су изазвале азбестним плочама са крова.

Истрага ће утврдити  околности које су узроковале ватру у овом погону.

БОНУС ВИДЕО - POŽAR U PIROTU: Gori u nekadašnjoj fabrici dečjeg nameštaja “Stolar”

                                                                                                    

      

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

Коментари (0)

СРПСКА СТРАНА ПРИЧЕ НА СИ-ЕН-ЕНУ: Како је Вучић принципијелном политиком довео до тога да се у свету чује српски глас