ТРАГИЧАН ЗАВРШЕТАК ПОТРАГЕ: Тело Ђорђа Балтића испливало из Ибра (ФОТО)

Г. Ћировић

02. 08. 2021. у 12:47

ШЕСНАЕСТ сати након што је у недељу по подне нестао у Ибру, недалеко од Главчићевог моста у центру Краљева, беживотно тело Ђорђа Балтића (37) испливало је код оближњих сплавова. Тако су се, нажалост, потврдиле најцрње слутње да се несрећни мушкарац утопио и да се његов боравак на реци са петогодишњим сином трагично завршио.

ТРАГИЧАН ЗАВРШЕТАК ПОТРАГЕ: Тело Ђорђа Балтића испливало из Ибра (ФОТО)

Фото: Г. Шљивић

Према причи очевидаца, Ђорђе се у недељу по подне, као и бројни Краљевчани који су тражили освежење по тропској врућини, купао у реци са својим сином. Да нешто није у реду и да се, наводно, бори да остне на површини у једном тренутку приметили су млади купачи на десној обали Ибра који су буквално улетели у воду како би му пружили помоћ.

- Младићи су извукли дете из воде, али је мушкарац убрзо потонуо и више се није појављивао на површини. Сви који су се ту задесили покушавали су да га пронађу, ронили, дозивали га, али без успеха. Убрзо је пао мрак, па је даља потрага одложена за понедељак. Ето, догодило се оно најгоре. Слутили смо, али се некако и надали да се ипак није утопио – каже један од очевидаца.

ЦРНА НЕДЕЉА

У недељу по подне, око 14 сати, у краљевачком крају догодила се још једна несрећа на реци. У селу Милочај, купајући се у Западној Морави, наиме, утопио се Д.З.(55) из оближњег села Адрани. Како незванично сазнајемо, претпоставља се да је у питању срчани удар, а узрок смрти биће познат након обдукције.

Ђорђево беживотно тело у понедељак, око 10 сати, приметили су кајакаши „Ибра“ који су га потом обезбедили како га, до доласка припадника ватрогасно-спасилачке јединице, река не би однела.

- Ђорђе је био добар друг, спортиста, тренирао је својевремено амерички фудбал, отац двоје деце, запослен у овдашњим „Путевима“. Ко је могао и да помисли да ће му се овако нешто десити – још у шоку и беспомоћно ширећи руке каже његов пријатељ Иван. - Колико знам био је добар пливач, никада не би изводио некакве вратоломије или слично. Ни случајно! Па, дете је било са њим. Претпостављам да му се у кобном моменту слошило, позлило, не знам…

А, под којим околностима се ова несрећа на Ибру догодила биће познато након истраге која је у току и обдукције.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)