ОГЛАСИЛИ СЕ ПОВРЕЂЕНИ СРБИ: Двоје их има сломљена ребра, а ево како се остали осећају

Novosti online

30. 07. 2021. у 16:47

ОД 19 путника који су повређени у тешкој саобраћајној несрећи јутрос на ауто-путу у Немачкој када се преврнуо аутобус, седморо је Срба и сви су, на срећу, ван животне опасности. Двоје најтеже повређених Срба имају сломљена ребра.

ОГЛАСИЛИ СЕ ПОВРЕЂЕНИ СРБИ: Двоје их има сломљена ребра, а ево како се остали осећају

Фото: Принтскрин мдр.де

Аутобус је ишао из Београда за Стокхолм, а несрећа се догодила на ауто-путу у смеру Берлина, између Штакова и Фрајвалда пошто је возач изгубио контролу над возилом и ударио у банкину. Један од путника у аутобусу био је Ненад Лајбеншпрегер који је заједно са осталим повређеним путницима превезен у оближњу болницу.

- Ја сам лакше повређен. Добио сам само ударце и модрице по телу. Колико знам у аутобусу је било нас седморо Срба и нико није у животној опасности. Такође, чуо сам да две особе имају проломе ребара - истиче за медије Лајбеншпрегер.

Иначе, како су истакли у амбасади Србије у Немачкој свих седморо Срба су студенти. Према првим информацијама, двојица возача задобила тешке повреде, као и један путник.

Немачки Билд наводи да је више од 70 спасилачких возила и шест хеликоптера учествовало у извлачењу поврђених из аутобуса, који је из Београда преко Берлина ишао за Стокхолм. Како пише овај лист, шест спасилачких хеликоптера, 30 спасилачких возила и 12 кола хитне помоћи дежурају, а стигла су и 22 ватрогасна возила.

Ауто-пут је затворен у оба смера.

Аутобус је, према непотврђеним информацијама, слетео с пута и преврнуо се приликом покушаја да скрене и да се паркира.

Још се не зна колико је у аутобусу било путника, али познато је да је шест из Немачке, седам из Србије, један из Шведске и два из Израела.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)