ШТА ЈЕ УЗРОК СТРАШНЕ НЕСРЕЋЕ КОД СЕВОЈНА? Новосађанка погинула, муж и син повређени - полиција сумња на један фактор

Новости онлине

26. 07. 2021. у 20:23

УЗРОЦИ тешке саобраћајне несреће која се јуче ујутро догодила на магистралном путу кроз Севојно, а у којој је страдала 35-годишња С.Ђ. из Новог Сада, још увек се утврђују, а за сада других претпоставки нема осим да је њен супруг Н.Ђ. заспао за воланом пре него што је њихов „рено сеник“ подлетео под аутобус.

ШТА ЈЕ УЗРОК СТРАШНЕ НЕСРЕЋЕ КОД СЕВОЈНА? Новосађанка погинула, муж и син повређени - полиција сумња на један фактор

Фото: Приватна архива

С.Ђ. која је седела на месту сувозача је била жива када је допремљена у Општу болницу Ужице где је упркос свим напорима лекара да је спасу преминула. Њен супруг је у тешком стању, са повредама опасним по живот, најпре довежен у ужичку болницу, а онда хитно транспортован за Београд, на Ортопедску болницу на Бањици. Њихов шестогодишњи син задобио је лакше телесне повреде и задржан је на лечењу у Ужицу да би лекари испратили његово здравствено стање.

Трагедија код Севојна догодила се око шест сати на правини недалеко од капија фабричког круга Ваљаонице бакра. Породица из Новог Сада, указује пртљаг који се видео у њиховом смрсканом аутомобилу, највероватније се враћала са годишњег одмора. У једном тренутку, док су долазили из правца Ужица, њихов аутомобил нагло је прешао на леву страну преко пуне линије и ударио у локални аутобус који је превозио путнике на релацији Севојно – Ужице. У аутобусу су се налазила три путника која су прошла неповређено, за разлику од возача који је задобио расекотине од стакла.

- Возач аутобуса је приметивши да му путнички аутомобил улази у траку и иде право на њега покушао да изманеврише, оде што више десно и избегне судар, али није вредело, - речено је у „Бечеј превозу“, фирми која у Ужицу врши услугу превоза на градским и приградским линијама.

С.Ђ. је била жива када је на лице места пристигла хитна помоћ која ју је превезла у ужичку болницу, док је њен супруг извађен из смрсканог аутомобила уз асистенцију ватрогасаца који су морали да секу олупину.

На лицу места до касних јутарњих сати остали су делови аутомобила који су се разлетели поред магистрале и који сведоче о тешкој несрећи. На овом делу пута нису приметни трагови кочења што још више упућује да је Н.Ђ. савладао умор и да је заспао током вожње. Трагови точкова на ливади поред пута упућују да је иза „сеника“ путовало још једно возило чији је возач у тренутку судара који му се одиграо пред очима нагло скренуо преко проширења да би избегао ланчани удес.

О силини удара у аутобус сведочи и олупина путничког аутомобила које је допремљено на полигоном АМСС у Ужицу. Предњи део „сеника“, нарочито са леве стране, је буквално згужван као конзерва и право је чудо да је возач уопште одавде извучен жив.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)